Annons

Nu får det vara nog, ishallen ska inte stängas

Efter 25 år med mer snack än verkstad i hönsagården så kom svaret från politikerna ”Vi stänger ishallen” det finns inga pengar!
Ishallen i Osby • Publicerad 10 november 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Osby ishall engagerar vidare på tidningen insändarsidor
Osby ishall engagerar vidare på tidningen insändarsidorFoto: Mikael Persson

Tack Kb/NSk för jättebra reportage om ishallen i Osby.

Hur mycket ska företag och ideella i Osby ställa upp med? När inte Osby Kommun vill ta sitt ansvar. I Osby har den kommunala byråkratin svällt ut till en oformlig koloss av låtsasjobb. Det saknas hållbarhet och värdegrund samt inget helhetsgrepp för en bra framtidsplanering i politikernas beslut som gäller ishallen. Utredningar och konsultarvode har kostat 12-15 miljoner. Det är hög tid att ställa frågan som Östling gjorde ”Vad fan får vi för pengarna”

Annons

Osby ishall byggdes ideellt 1967 av företag och ideella krafter, alla ställde upp.

Kommunen övertog ishallen för 450 000 kronor och efter det har Oik och Okk med ideellt arbete och material samt hjälp från företag i kommunen renoverat tak, byggt omklädningsrum, cafeteria, VIP-lokal, ismaskinsförråd samt mycket annat.

Många av oss ideellt arbetande fann det mycket anmärkningsvärt att redan för 15 år sedan, att en byggnad uppförd 1967 inte fått underhåll och en renovering vilket var vårt förslag 2010 när vi ansökte om bidrag för renovering, detta slängde man i papperskorgen.

Detta trots att man fick ett åläggande av miljö och bygg att ishallen måste åtgärdas omgående, Diarienummer 2010-1093.

Jag och min fru har haft flera ansvarsfulla uppgifter i föreningar i angränsande kommuner men aldrig fått ett sådant bemötande ”läs dåligt” som i Osby kommun.

Nu får det vara nog! Det skall inte hända att ishallen stängs! I 55år har Oik och Okk stöttat 20-25 000 ungdomar med träningsverksamhet och utbildningar vilket utmynnat i lärdom och tusentals nya vänner och vänskapsband för livet.

Enligt forskning och utredningar för barn som blir sedda och hörda samt bekräftade begår dessa inte brott. De tror på sig själva och sina vänner och vill tillsammans bidra till en bättre värld. Jag hoppas att alla ni förtroendevalda politiker agerar med det ansvar som följer att vara förtroendevald.

Vi och våra ideellt arbetande vänner behöver någon form av uppskattning och bra bemötande för en bra fortsättning.

Vi hoppas att Osby kommun och politikerna tänker till och använder vanligt sunt förnuft.

Vi har bygden i ryggen!

Sven-Arne och Lilian Svensson

Annons
Annons
Annons
Annons