Annons

Otrygghet kan inte alls byggas bort

Svar till debattartikeln ”Kvinnors otrygghet kan byggas bort”.
Trygghet • Publicerad 14 juni 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det enda som gör att man får bukt med otryggheten är att den som skapar otrygghet låses in.
Det enda som gör att man får bukt med otryggheten är att den som skapar otrygghet låses in.Foto: Per Danielsson/TT

Insändaren skriver att ”otrygghet kan byggas bort”, detta stämmer inte. Att det upplevs tryggare betyder faktiskt inte att det har blivit tryggare.

Otrygghet skapas av människor, och för att få bukt med otryggheten så måste människorna som skapar denna otrygghet låsas in. Oavsett hur många buskar, gömslen eller andra hinder som skymmer sikten tas bort eller belysning som läggs så till blir tryggheten inte bättre.

”För att få bort otrygghet så måste man göra något åt människorna som skapar otryggheten.”
Annons

Jag bor själv på Österäng, ett område som många upplever som otryggt. ABK som äger dem flesta lägenheterna här har under årens gång gjort allt vad dem kunnat för att öka tryggheten med just sådana metoder som insändaren nämner. Har det blivit tryggare för det? Absolut inte! Och den simpla anledningen till detta är att människorna som skapar otrygghet finns kvar.

Om detta är individer som bor här eller kommer utifrån vet jag inte, men oavsett vilka åtgärder ABK har tagit så finns otryggheten kvar. Så nej, otrygghet kan inte byggas bort, för att få bort otrygghet så måste man göra något åt människorna som skapar otryggheten.

Stefan S

Annons
Annons
Annons
Annons