GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Pengar till högre löner – men inte till att byta ruttna balkar

Insändare med anledning av att bron till Åsens avfallsanläggning stängs från och med 1 juni.
Åsenbron • Publicerad 28 maj 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den 1 juni stängs bron till Åsens avfallsanläggning också för biltrafik. Det väntas ta två, tre år att få den i skick igen.
Den 1 juni stängs bron till Åsens avfallsanläggning också för biltrafik. Det väntas ta två, tre år att få den i skick igen.Foto: Tommy Svensson

Det här är minst sagt för jävla ynkligt!

Precis som man gör på fartyg i trä och andra mer komplexa byggnadskonstruktioner än denna enkla bro, skulle man vid upptäckten av röta, omgående bytt ut rötskadade delar och på så sätt återställt bron till ursprungligt skick.

Med denna lösning kunde ingen myndighet kräva tillstånd för ny bro, och trafiken skulle snabbt kunna rulla som vanligt.

Pengar kan knappast vara något bekymmer efter skattehöjning och positiv "felräkning" av kommunens finanser.

Samtidigt som kommunens ansvariga tjänsteman talar om helt orimliga 2-3 år för att återställa tillgängligheten till Åsen till acceptabelt skick, så yrkar man på stora löneökningar till kommunalrådets redan väl tilltagna lön, samt till ordföranden i kommunens utskott.

Det tycks finnas pengar till att sko sig själv som politiker men inte till att byta några ruttna balkar.

Och för allt i världen, gör er av med den odugliga "kontrollanten" som kostat skattekollektivet många miljoner genom alla sina försummelser.

Lars Nilsson, Bromölla

”Med denna lösning kunde ingen myndighet kräva tillstånd för ny bro, och trafiken skulle snabbt kunna rulla som vanligt.”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.