GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Politiker måste ta större ansvar för jobben i Skåne

I Skåne gick det 3,6 arbetssökande per ledigt jobb under det andra kvartalet 2022. Samtidigt är långtidsarbetslösheten och kompetensbristen fortsatt hög. Det är dags att diskutera lösningar – men i en valrörelse som präglats av inflation och ekonomisk osäkerhet har politikerna låtit jobbfrågan vara alldeles för osynlig. Det skriver Lena Molin, operativ chef för Manpower Matchning.
Arbetsmarknad • Publicerad 22 september 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Enligt en undersökning på ManpowerGroup har tre av fyra svenska arbetsgivare svårt att hitta rätt kompetens.
Enligt en undersökning på ManpowerGroup har tre av fyra svenska arbetsgivare svårt att hitta rätt kompetens.Foto: Scanpix

I Skåne uppgick matchningsgapet till 3,6 under det andra kvartalet 2022 – för varje ledigt jobb i länet fanns det 3,6 arbetssökande. Trots det har Skånes arbetsgivare problem med rekryteringen. Enligt en undersökning av ManpowerGroup uppger tre av fyra svenska arbetsgivare att det är svårt att hitta rätt kompetens.

En välfungerande ekonomi och arbetsmarknad är grundläggande för att lösa många av de problem som Sverige står inför – nästan oavsett valfråga. Jobben är centrala för både integration och ekonomi, och en förutsättning för att skolan och sjukvården ska gå runt. I tider med hög inflation och ekonomisk osäkerhet är det särskilt viktigt för både samhället och individen att vi satsar mer på att minska gapet mellan arbetssökande och de företag som lider av kompetensbrist.

Ändå har frågan om sysselsättning lyst med sin frånvaro i valrörelsen. Vikten av kompetensutveckling och att arbeta med matchning i kommunerna borde vara en viktig fråga både för arbetsgivare och arbetstagare, men inte minst för Skånes politiker.

Med rätt insatser går det nämligen att minska matchningsgapet. Det är ofta så att kompetensen redan finns, men att något brister i matchningen mellan företag och individ. Då kan den arbetssökande få hjälp att förmedla sina kunskaper, medan företagen kan få hjälp att leta där kompetensen faktiskt finns.

”För en stark arbetsmarknad i Skåne behövs krafttag från politikerna. Låt oss inte vänta längre.”

Det är angeläget för hela samhället, men inte minst för individen, att de som kan och vill jobba ska få jobba. För att sätta fler skåningar i arbete, och för att hjälpa Skånes företag att hitta rätt kompetens, är det nu viktigt att politikerna prioriterar jobbfrågan i högre grad än tidigare. Det krävs kraftfulla åtgärder under den nya mandatperioden, inte minst för att mildra den förutspådda lågkonjunkturen.

Därför bör våra beslutsfattare arbeta för att höja anslagen och möjliggöra en ökad takt för inköp av matchningstjänster, både i Skåne och resten av landet. Det finns mycket större kapacitet än vad som används i dag.

För en stark arbetsmarknad i Skåne behövs krafttag från politikerna. Låt oss inte vänta längre.

Lena Molin, operativ chef för Manpower Matchning

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.