Annons

Så blir vår skolväg över Sörbyvägen säkrare

Jag vill ha övergångsställe över Sörbyvägen vid Troed Nelsongatan i Vinslöv för att det är flera som går eller cyklar över i den korsningen och ibland är det inte så tryggt.
Säkerhet • Publicerad 14 mars 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det blir säkrare att korsa Sörbyvägen om det finns ett övergångsställe vid Troed Nelsongatan.Foto: Janerik Henriksson/TT

Flera har börjat åka till skolan och det ska inte behövas. Med övergångsställe kommer man känna sig tryggare.

För det första så är det så att vissa cyklar eller går där på morgonen. Ibland så kommer det massa bilar. Så måste man vänta en stund för att sen kunna köra över eller gå över gatan.

Annons

För det andra så kommer det kännas tryggare när det är ett övergångsställe. När andra cyklar eller går över gatan så känner man att det inte känns så tryggt när man inte har ett övergångsställe. Det är bättre att ha ett övergångsställe så man ska slippa tänka så.

”Om man får skjuts så rör man inte på sig lika mycket och man måste röra på sig.”

För det tredje så kommer det vara flera som vågar cykla över där när det är ett övergångsställe. Man kommer våga cykla till skolan eller något annat istället för att behöva bli skjutsad. Då kommer man också röra på sig mer än jämfört om man har skjuts.

Men kan man inte bara gå eller bara cykla över gatan bara, måste man verkligen ha ett övergångsställe? Ja för flera kommer börja cykla eller gå över där. För man kommer känna sig tryggare. Om man får skjuts så rör man inte på sig lika mycket och man måste röra på sig. Därför vill jag att det ska vara ett övergångsställe vid korsningen av Sörbyvägen och Troed Nelsongatan.

Det här kommer göra att det kommer bli tryggare att cyklas eller gå över.

Wilda, Furutorpsskolan

Annons
Annons
Annons
Annons