Annons

Se på skolan – och se till varje enskild elev

Kära politiker, tjänstemän och medborgare! Skolan är äntligen i gång efter sommarlovet och vi har fått äran att träffa våra fantastiska elever.
Arbetsmiljö • Publicerad 6 september 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vi möter 500 elever om dagen med olika behov.
Vi möter 500 elever om dagen med olika behov.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Vi möter elever som är drivna till att lära sig för livet, som strävar efter att få bli det de drömmer om och att även i slutändan få vara och bli de medborgare som Ni vill att de ska bli. Våra elever som kanske är ditt barn, ditt barnbarn eller kanske din grannes son eller dotter. Barn som du hejar lite extra på, att just hon eller han ska lyckas i livet och få gå ut skolan med fullständiga betyg och goda förutsättningar.

Vi sitter idag på vår skola och hejar på alla våra elever. För att just våra elever ska få lyckas och få betygen som de är värda efter allt kämpande och slit de gör. Samtidigt sitter vi och ser att det kanske aldrig kommer att ske. Det kommer aldrig ske för att systemet inte tillåter det. Vi möter 500 elever om dagen med olika behov. Systemet säger att vi ska möta alla barn lika. Det som vi och all skolpersonal kämpar med, att bygga trygga, utbildade barn med goda förutsättning för framtiden kommer aldrig att gå när alla barn ska mötas lika. Alla barn är barn, men de är också enskilda individer med olika behov.

”Se med egna ögon vilka fantastiska individer vi har men också vad för olika behov dessa individer har.”
Annons

Så kära politiker, tjänstemän och medborgare, bli en del av vår skola. Kom och hälsa på oss i skolan, lyssna in vad skolpersonal och framtidens medborgare har att berätta för er. Se med egna ögon vilka fantastiska individer vi har men också vad för olika behov dessa individer har. Se det som en ära att få vara delaktiga i det levande samtalet. Ta er tiden att med egna ögon och öron både se och höra. Vem vet, ni kanske blir imponerade av framtidens medborgare!

M och M i Kristianstad kommun

Annons
Annons
Annons
Annons