GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ska hela kommunen leva?

Det finns anledning att ställa frågan. Våra politiker har länge orerat om att hela Sverige ska leva. Under tiden har vi gräsrötter sett landsbygden avfolkas.
Politik • Publicerad 2 oktober 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ser ansvariga politiker till att hela Hässleholms kommun får leva?
Ser ansvariga politiker till att hela Hässleholms kommun får leva?Foto: Mikael Persson

Frågan om hela kommunen skall leva aktualiseras när förslag läggs om att Hesslecity skall växlas upp. Herrar Tommy Nilsson och Johan Jönsson vill har mer pengar från oss skattebetalare.

Nämnda herrar tycker att det årliga kommunala bidraget i det närmaste skall tredubblas från idag, från 800 000 kronor till 2 300 000 kronor. Om detta har vi kunnat läsa i en artikel signerad Kristina Höjendal.

Detta skall också ses i skenet av att politiska beslut i hög grad bidragit till att förvandla Hässleholms centrala delar till en oftast tyst och öde plats!

”Förutom Hässleholms tätort vill således många av oss i Sösdala, Hästveda, Vittsjö, Bjärnum, Vinslöv, Tyringe, Röke, Mala, Emmaljunga med flera orter ha ett ord med i laget.”

Detta lär knappast pengar till Hesslecity kunna ändra på. För detta behövs helt andra åtgärder – p-automateländet och tillgänglighet till centrum – för att nämna några.

Många kommuninvånare i vår landsortskommun vill istället se det fortsatta förfall och bristande underhåll vi ser i kommunens kransorter upphöra. I detta arbete behövs våra skattemedel sannolikt bättre än i fruktlösa försök att städa upp där politikers tidigare satsningar misslyckats.

Förutom Hässleholms tätort vill således många av oss i Sösdala, Hästveda, Vittsjö, Bjärnum, Vinslöv, Tyringe, Röke, Mala, Emmaljunga med flera orter ha ett ord med i laget. Ursäkta Bertil Nilsson, undertecknad får naturligtvis inte underlåta att nämna Farstorp.

Således ”ansvariga politiker”: dags att se till att hela kommunen får leva!

Ronny Larsson i Kvistalånga

Håkan Månsson i Sösdala

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.