Annons

SMHI kan knappt ens förutspå morgondagens väder

Svar till ”Tror mer på tiotusen seriösa klimatforskare än Widding”. Sök i mer än en källa!
Klimatalarmism • Publicerad 15 juli 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Klimatbranschen tycks för övrigt också ha fångat SMHI:s intresse med sina många forskare. Med detta instituts svårigheter att förutspå till och med morgondagens väder i minnet ska måhända en viss försiktighet iakttagas i samband med väderprognoser.
Klimatbranschen tycks för övrigt också ha fångat SMHI:s intresse med sina många forskare. Med detta instituts svårigheter att förutspå till och med morgondagens väder i minnet ska måhända en viss försiktighet iakttagas i samband med väderprognoser.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Vår släkt- och hembygdsforskare Gert Jönsson visar nu sitt rätta ansikte som fanatisk klimatalarmist. Han nämner av någon anledning i detta sammanhang Swebbtv, fake News och Elsa Widding. Widding som han för övrigt av någon anledning misskrediterar. Jönsson sprider själv fake news när han påstår att Elsa Widding konsekvent vägrar bli intervjuad. Hon har i olika sammanhang deklarerat att hon ställer upp i direktsändning i exempelvis SVT. Hur ”inspelade” intervjuer och debatter i efterhand ”redigeras” på ett oförsvarligt sätt, för att exempelvis passa den egna agendan, är dessvärre ett alltför välkänt fenomen. Widding låter sig för övrigt regelbundet intervjuas på sociala medier.

Jönsson uppmanas söka fakta ur mer än en källa!

Annons

Forskare Jönsson som säger sig ”tro” mer på tiotusen seriösa forskare bör ta del av vad forskning och vetenskap innebär.

Den totala avsaknaden av insikt blottas när förståsigpåare som Jönsson tvärsäkert uttalar sig i den ödesmättade klimatfrågan. Dessa förståsigpåare refererar dessvärre ofta till just forskning och vetenskap.

”Vetenskapligt bevisad är ett uttryck klimatalarmister, politiker och andra använder när dessa tycker sig sig se ett samband mellan exempelvis väder och klimatförändringar.”

Här kan vara på sin plats att klargöra vad vi menar med vetenskap:

Vetenskap är ett begrepp som kan sägas innebära organiserad, verifierbar kunskap.

Den bygger starkt på ett system att skaffa kunskap som kännetecknas av empiri (undersökning), observationer, experiment och tester som ska kunna återupprepas.

Vetenskapligt bevisad är ett uttryck klimatalarmister, politiker och andra använder när dessa tycker sig sig se ett samband mellan exempelvis väder och klimatförändringar. Klimatbranschen tycks för övrigt också ha fångat SMHI:s intresse med sina många forskare. Med detta instituts svårigheter att förutspå till och med morgondagens väder i minnet ska måhända en viss försiktighet iakttagas i samband med väderprognoser. Försiktighet bör också iakttas vid tolkning av exempelvis så kallade klimatmodeller var dessa än må ha sitt ursprung.

Att forskare Gert Jönsson tagit del av exempelvis FN:s klimatpanel IPCC och deras rapporter vid det här laget omfattande tiotusentals sidor tvivlar undertecknad på.

Till sist värt att notera:

Elsa Widding, som Jönsson respektlöst nämner, citerar och refererar i olika sammanhang till IPCC:s rapporter.

Ronny Larsson i Kvistalånga

Annons

...

Med denna replik sätter vi punkt för debatten mellan Ronny Larsson och Gert Jönsson i detta ärende.

Lars-Åke Englund, debattredaktör Kb/NSk

Annons
Annons
Annons
Annons