GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stoppa droganvändandet och gängens revirbråk försvinner

Under flera år har det skrivits och diskuterats om alla skjutningar som har sin grund i kriminella miljöer. Hårdare straff och förebyggande åtgärder har lika ofta varit på tapeten. Men, skjutningarna har inte minskat, snarare ökat.
Kriminalitet • Publicerad 29 september 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Droghandeln är en stor del i gängkonflikterna, skriver debattören.
Droghandeln är en stor del i gängkonflikterna, skriver debattören.Foto: Christine Olsson/TT

Varför är det ingen som pratar om orsakerna till skjutningarna, förutom då sociala problem? Är det inte så att det är medelklassens köp av partydroger som är en av orsakerna, kanske den största? Varför är det ingen som skriver eller säger: Om du slutar köpa så finns det ingen marknad att bråka om, det vill säga skjuta för att markera att detta är vårt revir?

”Visst är det så att kriminella gäng även sysslar med annan brottslighet men bruket av droger på fester skulle kunna reducera de kriminellas inkomster betydligt, eller?”

Ju mer narkotika som säljs desto större orsak att försvara reviret och inkomsterna det leder till. Det har även skrivits att bruket, det vill säga partydrogandet i samhället har ökat, varför diskuteras det aldrig vad detta leder till i den kriminella miljön?

Visst är det så att kriminella gäng även sysslar med annan brottslighet men bruket av droger på fester skulle kunna reducera de kriminellas inkomster betydligt, eller?

Samhällsmedborgare

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.