Sverige – en naiv bananrepublik

Kan inte låta bli att kommentera debaclet med pajasen Paludan.
Uppmärksamhet • Publicerad 30 januari 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Rasmus Paludan hämtas upp av en polisbåt efter att ha genomfört sin demonstration framför turkiska ambassaden.
Rasmus Paludan hämtas upp av en polisbåt efter att ha genomfört sin demonstration framför turkiska ambassaden.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vi har inte lärt oss nånting av vad som hände förra året med alla våldsamma protester och upplopp som följdes i spåren av denna pajas. Jag tänker på upploppen i Örebro, Norrköping och alla de andra städerna där denne svensk-dansk tänktes komma till men aldrig kom.

Tillräckligt för att en mobb av ligister och andra idioter skulle rikta sin ilska mot den svenska polisen och förstöra polisiär utrustning för tiotals miljoner. För att inte nämna alla poliser som blev skadade mer eller mindre, både fysiskt och psykiskt. Skandal är bara förnamnet!

Och nu passade denne Paludan igen på att skaffa ett demonstrationstillstånd av, just det, polisen som utfärdande myndighet. Och han fick tillstånd. Goddag yxskaft.

”Denne Paludan vill ha uppmärksamhet, och nu har ju nästan hela världen fått reda på vem han är.”

Har inte polisen lärt sej nånting alls? Det hade räckt med att neka honom tillstånd. Om jag inte har fel har han blivit nekad förut.

Nu skrockar säkert många om att vi minsann har yttrandefrihet i det här landet, och javisst den ska vi värna om. Men, det måste finnas en gräns där någon på polismyndigheten sätter ner foten.

Denne Paludan vill ha uppmärksamhet, och nu har ju nästan hela världen fått reda på vem han är. Och nog har han fått uppmärksamhet alltid.

Han passar på här i Sverige, skulle inte förvåna mej om han är portad i Danmark.

Återigen skrivs det spaltmeter om vår yttrandefrihet och hur vi ska värna den för alltid. Men det är kanske dags och gå in och ändra lite i lagen så att sådana här saker inte behöver återupprepas år efter år.

Och till råga på allt så fick Paludan poliseskort när han väl var färdig med sin gärning. Snacka om blåögda myndigheter.

Erik B

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.