GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ta av skygglapparna när ni startar bilen

Jag läste det som någon vid namn Roger Hildebrand uttalat sig om angående att han numera skulle använda p-skiva när han parkerade vid, bland annat Kvantum i Åhus.
P-skiva • Publicerad 17 juni 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det införs krav på p-skiva utanför Ica i Åhus.
Det införs krav på p-skiva utanför Ica i Åhus.Foto: Filip Edvardsson

Bara det faktum att han vid det första tillfället fick böter för otillåten parkering borde varit en tankeställare när han återigen skulle parkera på nämnda ställe. Eller? Varför göra samma misstag igen?

”Att man gjort samma sak i många år tycker jag är ingen ursäkt för att inte få böter.”

Dessutom hade tydligen fler i samma familj gjort detsamma? Kanske har fler, som inte tillhör familjen också fått böter när de ”glömt” att lägga sin p-skiva, väl synlig för eventuella parkeringsvakter. På så vis får vi in mer pengar i stadskassan vilket väl beror på att bilförare ofta ”glömmer” att kolla vilka regler som gäller vid parkering. Att man gjort samma sak i många år tycker jag är ingen ursäkt för att inte få böter. Bilister, kolla skyltarna, kör inte med skygglappar! Ta av dem när ni startar bilen.

Anita Rosengren

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.