GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tack för applåderna – kan vi få rimliga löner nu?

De senaste två åren har vi tvingats ställa om och ställa in semestrar, julledigheter, födelsedagsfirande både med barn, barnbarn, föräldrar, mor och farföräldrar make, maka, sambo, vänner och bekanta.
Vård • Publicerad 22 maj 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det är vi som ser till att sjukhusen fungerar, skriver kommunals medlemsgrupper i Region Skåne i en debattartikel.
Det är vi som ser till att sjukhusen fungerar, skriver kommunals medlemsgrupper i Region Skåne i en debattartikel.Foto: Isabell Höjman/TT

Vi har sett livet försvinna för många av våra patienter. Vi har arbetat i en katastrofzon med både vår psykiska och fysiska hälsa på spel. Många är vi som har tvingats jobba på andra arbetsplatser än där vi har vår ursprungliga tjänst.

För detta har vi blivit applåderade och hyllade som hjältar. Det har pratats om oss i alla medier om våra hjältedåd i sjukvården. Vi tackar alla som har hejat och stöttat oss i vår kamp, vi tackar alla er från djupet av vårt hjärta.

Men nu har vi fått nog av vår arbetsgivare Region Skåne! Som inte har stöttat eller hejat eller ens betalt oss för allt vårt slit med rimliga löner.

”Ge oss en lön som vi kan leva på, ge oss en anledning att jobba kvar!”

Vi är grundfundamentet i svensk sjukvård, utan oss stannar Sverige för det är vi som städar på sjukhusen, vi som kör patienterna avdelningar, röntgen och andra undersökningar. Det är också vi som transporterar material och mat till sjukhusen. Vi som kör patienten till sjukhuset Det är också vi som klappar den sjukes hand, ser till att de får mat, rena kläder och en dräglig sjukhusvistelse.

Det är vi som ser till att sjukhusen fungerar, utan oss finns ingen klapp på kinden, ingen som städar, fixar mat eller kör till röntgen.

Det är dags att Region Skåne ser oss! Grundfundamentet i Skånes sjukvård!

Vi accepterar inte längre att inte bli sedda, nu måste ni satsa även på oss!

Ge oss en lön som vi kan leva på, ge oss en anledning att jobba kvar!

Kommunals medlemsgrupper i Region Skåne

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.