Annons

”Toksocialister” i Vänsterpartiet inte mer tok än tokhögern

I sin ledare den 26 november benämner Sofia Nerbrand Vänsterpartiet som "toksocialister".
Politik • Publicerad 5 december 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Personligen har jag inte röstat på V, men har haft den största respekt för Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson, när de oavbrutet klätt av högerns argument när de debatterat, skriver insändarskribenten.
Personligen har jag inte röstat på V, men har haft den största respekt för Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson, när de oavbrutet klätt av högerns argument när de debatterat, skriver insändarskribenten.Foto: Jessica Gow/TT

Hon skriver att det är som att välja mellan pest och kolera att å andra sidan välja nationalisterna i Sverigedemokraterna. Märk väl att hon inte väljer att skriva ”toknationalisterna” i SD. Ett enfrågeparti som Liberalerna nu beslutat att ”gänga” sig med.

Johan Pehrson påstår att ”en massa sjuka saker är borta från avtalet” på grund av L. Sanningen är snarare att L har fått ynkligt lite betalt för att medverka i högerregeringen. Han uttrycker ett klart förakt mot SD, när han i Expressen uttalade att SD var ”extrempopulistiskt” och en ”brun sörja”. Det råder delade meningar om han bett SD om ursäkt eller ej för uttalandet. Det råder således inte en god ton i regeringssamarbetet. Men vad ska man förvänta sig av förhållningssättet mot Liberalernas svurna ”fiende”.

”Trots sitt tvivelaktiga förflutna, anser jag att Vänsterpartiet har blivit normaliserat och har sin rättmätiga plats i svensk politik.”
Annons

När nämnde Pehrson på landsmötet talar sig varm för medelklassen, men överhuvudtaget inte nämner arbetarklassen, förstår undertecknad vilka som han vänder sig till för att få sympatier för sin politik. Här är det inte fråga om att motverka riskkapitalisternas plundring av skattebetalarna i friskolor och omsorgen.

Personligen har jag inte röstat på V, men har haft den största respekt för Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson, när de oavbrutet klätt av högerns argument när de debatterat. Sjöstedt för övrigt den mest sansade debattören under senare tid. Trots sitt tvivelaktiga förflutna, anser jag att Vänsterpartiet har blivit normaliserat och har sin rättmätiga plats i svensk politik. V har alltid tagit den svages parti, vilket man inte kan säga att högern gjort och nu har Liberalerna tagit klar ställning för ”högerburen”.

Lars Nord, Hässleholm

Annons
Annons
Annons
Annons