GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tre års kamp i det tysta?

Kommentar till Hanna Nilssons (SD) och Susanne Lottsfeldts (SD) insändare i Kb/NSk den 6/8 2022 angående deras treåriga kamp för rättvisa gällande Peters fortsatta boende i sitt familjehem.
Valspurt • Publicerad 11 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Varför har inte SD gått till handling om de kämpat för Peter i tre år? frågar sig debattören.
Varför har inte SD gått till handling om de kämpat för Peter i tre år? frågar sig debattören.Foto: Mikael Persson

Nilsson (SD) och Lottsfeldt (SD) skriver att de följt ärendet i tre år och försökt lyfta ärendet på alla olika nivåer men inte fått något gehör alls. Dessutom säger Nilsson och Lottsfeldt ”det har inte funnits något intresse överhuvudtaget för att lyfta denna fråga politiskt för ett nytt beslut.”

Som ledamot i omsorgsnämnden för Folkets Väl har jag aldrig blivit kontaktad av SD gällande denna fråga (och har därför inte så mycket fakta i ärendet). Att då från SD:s sida säga att det inte överhuvudtaget funnits något intresse för att lyfta denna fråga politiskt för nytt beslut är inte med sanningen överensstämmande.

”Att nu cirka en månad före valet försöka profilera sig och plocka poäng på andras bekostnad tycker jag är lite fult.”

Hade det funnits något bakom SD:s ord om att de har velat ge Peter och hans familj upprättelse så hade de (speciellt som Lottsfeldt (SD) är andre vice ordförande i omsorgsnämnden) kunnat gå till handling genom att tala med oss andra samt lämna in ett initiativärende redan för tre år sedan så ärendet kunde utretts i stället för att som nu bli till stora nyhetsrubriker där familjehemmet, Peter och omsorgen hängs ut.

Att nu cirka en månad före valet försöka profilera sig och plocka poäng på andras bekostnad tycker jag är lite fult.

Ulrika Widmark Barnekow, ledamot i omsorgsnämnden för Folkets Väl

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.