Annons

Två mogna partier bättre än inkompetenta tomtar

Så gick då SD och förlorade makten i Grönköping, eh ursäkta Hässleholm. Turerna kring Vikingabyn har gjort kommunen till en pajas i nationell press.
Politik • Publicerad 15 maj 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lina Bengtsson (M) och Lena Wallentheim (S).
Lina Bengtsson (M) och Lena Wallentheim (S).Foto: Sofia Åström

Både M och S är stora regeringskompetenta partier som förenas i en tämligen avideologiserad anda av social ingenjörskonst. Om skönlitteratur fortfarande får tas som sanningskälla så skildras socialdemokrater som tämligen grånade praktiker redan i Sven Delblancs Hedeby-svit. Socialdemokrater som irriterade sig på kommunisternas höga brösttoner och hellre fick små praktiska saker gjorda successivt.

”Kommunpolitik handlar ofta om en slags tråkig praktisk förvaltning och inte den ideologiska tuppfäktning och positionering som sker på riksplanet.”

Det är denna anda av en slags grå robust kompetens som gör att ett samarbete mellan S och M i kommunen nu äntligen ger mognad efter en tid då Sverigedemokraterna visat sitt sanna tryne.

Annons

Kommunpolitik handlar ofta om en slags tråkig praktisk förvaltning och inte den ideologiska tuppfäktning och positionering som sker på riksplanet och två mogna partier är bättre än en klick inkompetenta tomtar.

Jesper Nordström

Annons
Annons
Annons
Annons