GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ulla hade inte chansen att spela fotboll – allt utvecklas inte åt fel håll

Hon hette Ulla, älskade att spela fotboll och var bra på det. När vi delade lag på ”Fälan” i Åsumtorp valdes hon alltid bland de första. Men hon hade ingen chans att utveckla sitt intresse. Vi pågar däremot, kunde efter förmåga spela i pojklag, men för henne fanns inte utvecklingsmöjligheter.
Fotboll • Publicerad 30 september 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten ser fram emot helgen då tåget går från Stockholm till Eskilstuna. Bilden är från när KDFF tog emot Eskilstuna i våras.
Insändarskribenten ser fram emot helgen då tåget går från Stockholm till Eskilstuna. Bilden är från när KDFF tog emot Eskilstuna i våras.Foto: Mikael Persson

Idag är det inte så. Idag spelar töser fotboll på hög nivå inför stora åskådarmassor. Allt i världen utvecklas inte åt fel håll.

Bland de lag i Sverige som var pionjärer fanns ju Öxabäck, Jitex, med flera. Vä IF, KDFF:s föregångare, bör också räknas dit. De sågs över axeln, men var med om att utveckla spelet och klubbverksamheten. Idag satsar även de stora klubbarna på herrsidan hårt på damfotboll. Men några av de små hänger fortfarande med. KDFF är en av dessa.

Ju äldre man blir, ju mer uppskattar man hembygden. Dessa erfarenheter delas av många. Sedan 50 år tillbaka bor jag i Stockholmsområdet. Här finns mina barn och barnbarn. Här är jag rotad. Men jag läser Kristianstadsbladet, dagligen. Förundras över utvecklingen i stan. Gläds inte alltid. Men är stolt över många saker. Mest över KDFF.

”På söndag tar jag på mig den orangea halsduken och köper en tågbiljett till Eskilstuna.”

Det är fantastiskt att se laget från vår lilla stad i Skåne besegra de stora Stockholmslagen. Roligast är att vinna över malliga Hammarby.

Men, men, kära Kristianstadsbor. Visst borde ni kunna vara fler på hemmamatcherna? Ni har ett lag som närmar sig Europaklass. KDFF förtjänar stöd.

Mirakler har redan åstadkommits. Från konkursens rand har klubben utvecklats till ett under av professionalitet och framåtanda. Känn er stolta Kristianstadsbor och backa upp den mera!

På söndag tar jag på mig den orangea halsduken och köper en tågbiljett till Eskilstuna. Läser en god bok på vägen och hoppas och tror att jag på hemvägen till Stockholm kan dricka en segeröl.

Och Ulla från ”Fälan”, hon hade trivts idag.

Åke Jönsson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.