Annons

Underlätta för bosättning på landsbygden

Många boende i Sverige vill förverkliga sina drömmar om ett mera naturvänligt och barnvänligt boende och skulle gärna vilja bosätta sig på landsbygden om de bara fick tillfälle.
Bostäder • Publicerad 13 mars 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En åtgärd för fler ska kunna förverkliga sin bostadsdröm vore att inventera obebodda bostäder, och vidta stimulansåtgärder för att rusta upp dessa.
En åtgärd för fler ska kunna förverkliga sin bostadsdröm vore att inventera obebodda bostäder, och vidta stimulansåtgärder för att rusta upp dessa.Foto: Janerik Henriksson/TT

För att underlätta bosättning på landsbygden krävs olika åtgärder: En inventering av obebodda fastigheter kan göras och stimulansåtgärder för upprustning till permanentboende bör övervägas. Vidare borde de kunna bli lättare att låna pengar till husbyggnation på landsbygden.

”Vi behöver en mera balanserad befolkningstillväxt i Sverige och i denna process ingår möjligheter till ett bra boende på landsbygden.”

Ifall det fanns flera lokala bostäder för äldre skulle det medföra att gårdar och bostadshus blir lediga vilket underlättar för yngre att flytta dit. Vi behöver en mera balanserad befolkningstillväxt i Sverige och i denna process ingår möjligheter till ett bra boende på landsbygden.

Lars-Ivar Ericson (C)

Annons
Annons
Annons
Annons