GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Utskällningar är inte något för en modern arbetsplats

Östra Göinge kommun, hur ska er personal jobba utifrån Göingemodellen om cheferna inte gör det?
Arbetsplats • Publicerad 3 juli 2022
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lönesätt efter relevant utbildning och efter prestation, skriver insändarskribenten.
Lönesätt efter relevant utbildning och efter prestation, skriver insändarskribenten.Foto: Henrik Montgomery/TT

Utskällningar och kollektiv bestraffning är inte något för en modern arbetsplats inom LSS-verksamheten. Det resulterade bara till att folk inte ville vara kvar, det gagnar inte heller de brukare som vi ska ta hand om. En stor del av den ordinarie personalen slutar på grund av dåligt ledarskap. Under det senaste året har fem personer från samma arbetsplats valt att gå, bara det borde ju få någon att reagera.

Det är hög tid att de i ledningen inom LSS-verksamheten börjar funderar över hur Göingemodellen har applicerats ut i verksamheterna och hur man själv lever upp till den vars värdegrund bygger på öppenhet, engagemang och ansvar är något som rimmar dåligt med det som händer inom en LSS-verksamhet.

Under lång tid framförde delar av personal, samt personal från bemanningsteamet, att det fanns påtagliga problem i verksamhetens arbetsgrupp. Det handlar om personal som inte var villiga att utföra det dagliga rutinarbetet. Personal med stora brister i bemötande av brukare och kommunikation samt arbetsmoral.

Brukare har råkat illa ut och inte fått hjälp eller stöd som de är berättigade till. Brukare har blivit bemötta med nedvärderande och kränkande kommentarer, både verbalt och visuellt.

”På detta möte blir hela arbetsgruppen kallade lata och att ha misskött sitt arbete?”

Delar av personalgruppen har inte jobbat utifrån uppsatta mål och genomförandeplanen, utan satt egna spelregler. Detta ledde till att annan personal fick jobba för två. Vilket till slut blev en ohållbar situation.

De har tyckt att brukare klarar sig själv, vilket de inte alls har. Viss personal har höjts med tusentals kronor, medan andra med relevant utbildning samt personal som vidareutbildat sig och skött sina arbetsuppgifter fick 0 kronor vid årets lönerevision.

Trots otaliga påpekanden och aviseringar till närmast enhetschef om dessa problem och brister har inget hänt. Detta är vår skyldighet som anställd. Noll respons från enhetschef. Under tiden har två enhetschefer slutat. Dessutom har en ny avdelningschef tillträtt det senaste året. Så plötsligt får boendet en lex Sarah-anmälan på sig från daglig verksamhet, samt klagomål från annat håll.

Hela arbetsgruppen blir då kallad till möte med avdelningschef, HR-chef samt representant från facket. På detta möte blir hela arbetsgruppen kallade lata och att ha misskött sitt arbete? Här blir också personalen varnad för att gå till media. Detta både av HR-chefen och den fackliga representanten. Personalen blir lovade en handlingsplan och detta har inte skett ännu. Även verksamhetsområdeschef blir kontaktad utan respons.

Arbetsgivaren Östra Göinge måste börja ta hand om den kompetens som redan finns. Lönesätt efter relevant utbildning och efter prestation. Vi ställer därför frågorna: Varför sopas det under mattan och mörkas? Varför hålls vissa medarbetare bakom ryggen? För dålig kvalité på cheferna?

Tack för ordet,

Besvikna, arga, ledsna, diskriminerade, överkörda, särbehandlad och slutkörd personal

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.