Annons

Vad är det som händer inom de kommunala bolagen?

Vad är det egentligen som händer i Hässleholms kommun? Dagligen hör jag om hur arbetsledningar i olika kommunala bolag, missbrukar sin makt genom att trampa på arbetsrätten.
Maktmissbruk • Publicerad 23 september 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hässleholms miljö och andra kommunala bolag får kritik.
Hässleholms miljö och andra kommunala bolag får kritik.Foto: Robert Rolf

Det som är mest förvånande är att fackföreningarna verkar ha tystnat och för vad?

Är de rädda för de som styr i kommunen?

Annons

VD:n för Hässleholm miljö gick förra veckan ut med att han vetat om problemen med arbetsmiljön sen dag ett och då undrar jag om han inte medvetet begått tjänstefel eftersom han inte har agerat.

Styrelsens ordförande för samma bolag har också bekräftat att de i styrelsen inte visste ett dugg om dessa problem och då frågar jag mig själv – hur i hela friden han kan gå ut och säga i media att det finns två sidor av alla mynt.

Min största undran är hur korrupt företaget egentligen är. Varför gör ingen någonting när det kommer ut vittnesmål om hot mot anställda, psykisk misshandel och kränkande särbehandling och dessutom ett helt gäng med allvarliga arbetsplatsolyckor som inte blivit anmälda till Arbetsmiljöverket av arbetsgivaren utan av fackförbundet.

Att Hässleholm miljös ledning beter sig illa mot de anställda, har både jag och många andra vittnat om vid upprepade tillfällen men det verkar dessvärre som att dessa metoder inte bara är öronmärkta för Hässleholm miljös ledning utan även används i många andra av de kommunala bolagen.

Dessutom så har hela arbetsmiljöverket rasat samman och de verkar nu gå på arbetsgivarens linje och lämnar alla arbetstagare åt sitt öde.

Regina Svensson

Annons
Annons
Annons
Annons