GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Varför behöll man inte värnskatten?

Ibland blir man inte klok på politikerna.
Skatt • Publicerad fredag 17:30
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det var bara de som tjänade mycket som vann på att värnskatten försvann, skriver debattören.
Det var bara de som tjänade mycket som vann på att värnskatten försvann, skriver debattören.Foto: Henrik Montgomery/TT

Det är möjligt att inga skatter är öronmärkta utan att de läggs på hög, men det hindrade inte politikerna att slopa värnskatten som var en progressiv skatt. I och med att man gjorde detta försvann en viss del av de totala skatteintäkterna som eventuellt skulle gått till försvaret. Dessutom var det bara de rika som gynnades eftersom det bara var de som fick ta del av skattesänkningen, då man började betala värnskatt vid en månadslön från 50 000 kronor .

Claes Truedsson (C24/7)

”Dessutom var det bara de rika som gynnades.”
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.