Annons

Varför ställs inte vänstern och S till svars för sitt diktaturstöd?

Då var det dags att diskutera ideologi på nytt. Insändarskribenten Crister Albinsson har åter skrivit en text, där han hävdar tolkningsföreträde för Sverigedemokraterna både lokalt och nationellt.
SD:s historia • Publicerad 21 juni 2024
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tidösamarbetet fungerar bra, anser skribenterna. Från vänster:  Statsminister Ulf Kristersson (M), näringsminister Ebba Busch (KD) och arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) samt Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) .
Tidösamarbetet fungerar bra, anser skribenterna. Från vänster: Statsminister Ulf Kristersson (M), näringsminister Ebba Busch (KD) och arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) samt Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD) .Foto: Fredrik Sandberg/TT

I insändaren svänger det vilt och vi kan lugnt säga att Albinssons åsikter skiljer sig från våra. När Crister Albinsson insinuerar att vi vill göra samhället mer autokratiskt gör han sin första tankevurpa. SD är en folkrörelse som kraftigt vill minska gapet mellan väljaren och den folkvalde. Vi har historiskt förespråkat folkomröstningar i brännande frågor och fångade tidigt upp allmänhetens missnöje med migrationspolitiken och brottsligheten för att nämna två exempel.

Skribenten talar ofördelaktigt om vår ordförande Hanna Nilsson vilket naturligtvis står honom fritt att göra då hon är folkvald liksom vi andra aktiva sverigedemokrater. Vi vill dock här försäkra skribenten om att vi är fullständigt trygga med att ha Hanna Nilsson som ordförande. Vi strävar alltid efter att sätta rätt person på rätt plats i vår organisation.

Annons

Crister Albinsson har här liksom i sina tidigare insändare flitigt dragit nazistkortet och jämfört vår politik med den som fördes i Tyskland 1933 - 1945. I vanlig ordning är vi ödmjuka inför argumentet och medger att fel och misstag begåtts.

Idag har vi nolltolerans mot antidemokratiska inslag och kontrollerar noga den som vill företräda oss offentligt. Vi är också förbluffade över att de partier som faktiskt var med inför och under det andra världskriget inte ställts till svars för sina antisemitiska och odemokratiska politiska ställningstagande under perioden.

Än mer intressant är varför så lite redovisas om ”kalla kriget”, perioden mellan 1945 fram till 1989 då halva Europa försmäktade under kommunismens ok. Många var de politiker från VPK och S som flirtade med diktaturerna i öst och därmed indirekt ställde sig bakom de förföljelser och övergrepp som skedde där. Vänsterpartiet kallade sig själva kommunister fram till dess att Berlinmuren föll. Sedan svängde de över en natt. Vad är anledningen till att detta inte lyfts fram?

Idag är Sverigedemokraterna Riksdagens tredje största parti och har reell makt tillsammans med regeringen via Tidösamarbetet. Samarbetet fungerar bra och flera viktiga steg har tagits mot en skärpt politik på flera områden. Albinsson jämrar sig över att gängkriminaliteten punktmarkeras och verkar lyckligt omedveten om dess följder för samhället.

Han hävdar att ”alla” vet att förebyggande åtgärder är den enda vägen framåt. Nåväl, förebyggande åtgärder är absolut nödvändiga och Tidöpartierna har levererat en hel del på detta området. Dock räcker det inte med enbart förebyggande arbete. Skadorna är för stora och gängen för många. Straffskärpningar och utvisningar måste i betydligt högre grad än idag komma ifråga. Visitationszoner och utökade verktyg för polisen är välkomna åtgärder enligt de flesta nyktra bedömare.

Visst röstade vi emot könsbyteslagen tillsammans med KD den 17 april. Vi tycker att det är ansvarslöst att sänka åldersgränsen för byte av juridiskt kön till 16 år. Vi talar här om några av våra sköraste barn och unga. Den nya lagändringen riskerar att förstärka könsdysforin och kan leda till hormonbehandling och ingrepp i könsorganen. Detta hos unga människor som ibland ej hittat sin identitet. Vi noterar att även ledamöter och politiker från andra partier var med oss i vår ståndpunkt.

Crister Albinsson har faktiskt rätt när han skriver att vi sverigedemokrater aldrig blir liberala.

Sven Lundh (SD)

Paul Thurn (SD)

Susanne Lottsfeldt (SD)

”Många var de politiker från främst VPK och S som oblygt flirtade med diktaturerna i öst och därmed indirekt ställde sig bakom de förföljelser och politiska övergrepp som skedde där.”
Annons
Annons
Annons
Annons