Vi är inte mindre vetande bara för att vi inte är socialdemokrater

Sitter här med min morgontidning, en kopp kaffe och läser insändarsidorna, som jag gör varje dag. Ser en stor insändare från en av de flitigaste debattörerna, Irene Ludvigsson!
Skygglappar • Publicerad 29 januari 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Magdalena Andersson och Stefan Löfven – inte ofelbara.
Magdalena Andersson och Stefan Löfven – inte ofelbara.Foto: Henrik Montgomery/TT

Om det nu kan kallas debatt, eller om man hellre skall kalla det direkta påståenden och tillrättavisande av alla icke 100 procent troende Socialdemokrater. Självklart beundrar jag Irene för hennes starka tro, där skygglapparna sitter klistrade, för att utestänga allt positivt från andra partier utanför socialdemokratin och hennes förmåga att leta fram exakta fakta och datum för sina påståenden! Dock är detta för mig inget annat än att plocka russinen ur skålen.

Titta tillbaka på insändarna. Irene Ludvigsson skrev redan innan valet i höstas om alla inkompetenta utanför den socialdemokratiska sfären. Nu har hon redan efter några månader fått vatten på kvarnen och sågar den nya regeringen, som fått ta vid i en turbulent och oviss tid, där det inte enligt mig finns plats för enögdhet, utan gemensam bred syn för att skapa en bra framtid.

”Det krävdes en älskad författare, Astrid Lindgren, som med sin berättelse om Pomperipossa på alla löpsedlar, fick stopp på eländet!”

Regeringen Löfven och regeringen Andersson framhålls av Irene hela tiden i sina inlägg, som helt oantastbara, inte ett misstag begånget! Fantastiskt, eller hur? Ser man historiskt så har även solen sina fläckar och även socialdemokratin. Det fördes på början av sjuttiotalet en katastrofal ekonomisk politik, signerad socialdemokratin, som ledde till nedläggningar av industrier, flytt till andra länder med produktion, människor fick betala över 100 procent i skatt, löner som tvingades upp men slutade i mindre netto.

Det krävdes en älskad författare, Astrid Lindgren, som med sin berättelse om Pomperipossa på alla löpsedlar, fick stopp på eländet!

Ibland är det bra att ha med sig fakta och sanningar, inte bara en tro!

Jag var under flera år invald som detaljistråd i ett projekt med statens industriverk, alltså politiker och producenter, för att rädda Svensk Teco. Där såg jag skillnaden mellan de som måste försörja sig och anställda, med sina affärsidéer och de som har sin utkomst och ger anslag av skattemedel! Alla behövs men ett samspel och förståelse gagnar oss alla.

Ett råd till Irene Ludvigsson, tag bort skygglapparna, det kan inte vara så att cirka 70 procent av invånarna i Sverige är mindre vetande, för att man inte är odelat socialdemokrat hela livet!

Roger Hildebrand

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.