Annons

Vi lämnade inte Palestina – Vi tvingades iväg

I ett debattinlägg den 8 november ger oss signaturen SvenssonSvensson rätten att använda den svenska yttrandefriheten, vilket vi tackar för. Det hade varit ännu trevligare och hederligare om signaturen vågat agera öppet och inte gömt sig bakom en signatur.
Israel-Palestina • Publicerad 11 november 2023
Detta är en opinionstext i Norra Skåne. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Palestina manifestation I Kristianstad.
Palestina manifestation I Kristianstad.Foto: Tommy Svensson

Efter den generösa inledningen i texten vänder det snabbt. Vi får endast säga det som gillas av skribenten. Annat avfärdas som olämpligt och inte passande för den som kommit från ett annat land och lever i fred och frihet i Sverige.

Palestinska föreningen i Kristianstad svarar på ett tidigare inlägg.
Palestinska föreningen i Kristianstad svarar på ett tidigare inlägg.Foto: Tommy Svensson

SvenssonSvensson känner kanske inte till att hundratusentals palestinier fördrevs och tvingades på flykt från sina hem och sina marker 1948. De fick löfte av FN att få återvända eller få ekonomisk kompensation, men det har de aldrig fått. Inte då, inte senare, nej aldrig. Många av dem är flyktingar i Gaza och dödas nu brutalt av grannstatens bombräder och markinvasion. Andra - som vi i Kristianstad - har kommit till Sverige.

Annons

Att leva under olaglig, hänsynslös ockupation i årtionde efter årtionde är en mardröm. Och det är för oss palestinier helt förfärligt att nu höra höga israeliska regeringspolitiker tala om palestinier som ”mänskliga djur” som borde tystas genom en atombomb. SvenssonSvensson borde förstå att sånt väcker vrede och stödja oss i kampen för vårt folk och för ett fritt Palestina utan den omänskliga behandling som råder under ockupation och blockad.

Det är dags att ta av masken och våga komma fram och prata med oss under en demonstration, SvenssonSvensson! Då kunde vi kanske enas om att det vore bra med ett befriat Palestina som är ett fantastiskt fint land där vi gärna ville leva.

Palestinska föreningen i Kristianstad

Aoni

Annons
Annons
Annons
Annons