Farväl till en gränslös och kärleksfull vän

Personligt • Publicerad 8 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Fotografen och musikern Jörgen Johansson blev 50 år gammal. 
Foto: Carl-Johan Bauler
Fotografen och musikern Jörgen Johansson blev 50 år gammal. Foto: Carl-Johan Bauler

Jörgen, vi kan prata hur länge som helst om dina begåvningar. Din musik, ditt berättande i ord och bild. Ditt dokumentära fotografi, i världsklass.

[contentcards url="https://www.skd.se/2018/10/06/en-dag-i-taget/" one_line="true"]

Tänker på det ibland. Hur din förmåga att se möjligheterna lyfter andra. Gör oss mindre ängsliga. Får oss att våga lite mer.

[contentcards url="https://www.skd.se/2019/10/12/727642/" one_line="true"]

Två medelålders män. Vi ses inte längre lika ofta. Men vi är noga med att ringa varandra. Vi småpratar om familj, vänner, jobb. Om livet och om musiken. Vilka band är på turné, vilka skivor måste vi köpa?

Vi har drömt samma drömmar. Delat samma längtan. Rest mot samma mål. Din övertygelse har varit starkare. Du kommer alltid tillbaka till möjligheterna och för det mesta litar jag på dig, min bångstyriga lillebror. För jag vill följa med på dina äventyr.

En sommarkväll 2008. Efter den evighetslånga resan firar vi tillsammans. Drömmar är verklighet, i drömmarnas stad. Asbury Park, NJ.

Den här gången kan jag inte följa med dit du åker. Men väskan är alltid packad. Och nån gång, nånstans.

Well they built the Titanic to be one of a kind, but many ships have ruled the seas

Anders Mårtensson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.