I sommar väntar Sofias livs viktigaste resa

Personligt Sofia bor i Hässleholm och beskriver sig själv som en glad, pigg och positiv person.
Personligt • Publicerad 15 januari 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Dags för semlor! Sofia Eriksson rullar bullar
Dags för semlor! Sofia Eriksson rullar bullar

Sofia bor i Hässleholm och beskriver sig själv som en glad, pigg och positiv person. – Jag älskar livet och tycker om att hitta på roliga saker tillsammans med mina vänner. Ett stort intresse är att resa och i sommar väntar hennes livs största resa. Hon ska åka till Korea och träffa sin biologiska mamma och syster.

Sofia Eriksson föddes för 30 år sedan och fick det klingande namnet Park Jung Eun. Hon levde sina fem första år i Korea, men på grund av svårigheter inom familjen adopterades hon av en familj i Hässleholm. – Jag har undrat många gånger hur mitt liv skulle ha sett ut om jag växt upp i Korea, men samtidigt är jag tacksam över att jag fick komma till Sverige. Jag känner mig lycklig med mitt liv! Fast någonstans i bakhuvudet har tankarna alltid snurrat. – Jag har undrat över min biologiska mamma och hur hennes liv ser ut. Hon har inga minnen från sin familj i Korea, men vet att hon kommer från hamnstaden Busan i Sydkorea. Innan hon adopterades bodde hon en tid hos en fosterfamilj. – Jag minns att vi sov på golvet och att vi åt torkad fisk. Jag hade en gul uniform och gick i lekskola. Efter år av funderingar postade Sofia år 2001 ett brev till adoptionsfirman. Hon förklarade att hon var på jakt efter sin mor och berättade lite om sig själv. Sju månader senare kom svarsbrevet, poststämplat i Korea. – Jag blev helt chockad! Där fanns ett brev från min biologiska mamma, som förklarade varför hon lämnat bort mig och om sina skuldkänslor. Hon hade även skickat med några foton från min barndom, där fanns en bild från lekskolan där vi alla var klädda i den gula hatten och uniformen som jag minns. Brevet väckte en massa tankar och känslor. Genom brevväxling har Sofia fått chansen att lära känna sin biologiska mamma och syster. – Det var häftigt att se bilder på min mamma för vi är faktiskt lika! Den 3 juni reser Sofia och hennes svenska mamma till Korea för att träffa Sofias biologiska familj, ett möte de ser fram emot med spänning och förväntan. – Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig, men jag tror att det finns en mening med allt som sker. Det kommer att bli fantastiskt att träffa min biologiska familj och det ska bli spännande att lära känna kulturen och smaka maten. Sofia har alltid drömt om att bo utomlands ett tag, och nyligen väcktes tankarna på att bosätta sig i Korea. Åtminstone en tid, för att få chans att lära känna sitt hemland och den familj som tilltalar henne med namnet Park Jung Eun. – Min syster arbetar som revisor på ett inredningsföretag och mamma är tapetserare. De bor tillsammans och har skrivit att även andra släktingar vill träffa mig när jag kommer. I morgon fyller Sofia 30 år. Det ska hon fira med att gå ut och dansa med sina vänner. Hon ser fram emot sin födelsedag. Åldern är inget som stressar henne. – Jag känner mig äldre och klokare. Jag trivs med mitt liv! Någon lång önskelista har hon inte. – Det enda jag önskar är att jag ska få en bra relation med min biologiska mamma och syster i framtiden. Annars har jag allt jag behöver! Norra Skåne önskar en trevlig födelsedag och kommer längre fram att publicera bilder från Sofias möte med sin familj i Korea. Lycka till!

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.