Konfirmandträff i Hallaryd

Personligt På pingstdagen samlades nio av de ursprungliga 13 konfirmanderna, som konfirmerades i Hallaryds kyrka den 5 juli 1959, för att fira 60-årsminnet.
Personligt • Publicerad 27 juni 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Privat bild
Privat bild

På pingstdagen samlades nio av de ursprungliga 13 konfirmanderna, som konfirmerades i Hallaryds kyrka den 5 juli 1959, för att fira 60-årsminnet.

Kantor Vidar Lundbeck ledde dagens musikgudstjänst, som rymde predikan över pingstdagens texter samt psalmen Grip mig du helige ande, som sjöngs unisont. Till ett av dagens flera musikstycken sjöng Max Kristiansson och Vidar Lundbeck tillsammans Slumrande toner, till ackompanjemang av gitarr, nyckelharpa och fiol. Den senare hanterades av Ingegerd Lundbeck, som även sjöng en sång.

Efter vackra toner besöktes efter gudstjänsten gravarna, som tillhörde Hugo Willny, kyrkoherde, Curt Holm, kantor men också konfirmandernas lärare samt Karl-Börje Appelgren, en av gruppens konfirmander. Gravarna pryddes med blommor och minnesord uttalades.

Därefter blev det mat på Hallarydsgården. Många minnen från konfirmand- och skoltiden ventilerades bland annat med hjälp av foton och tidningsurklipp. Gitarren togs fram, och sånger från både nu och då sjöngs av hjärtans lust.

Dagen avslutades med kaffe och tårta och ett särskilt tack till initiativtagarna Ulla-Britt Persson och Karin Persson.

Deltagare på träffen var: Margit Johannesson (Herbertsson), Osby, Ann-Marie Magnusson (Karlsson), Strömsnäsbruk, Karin Persson (Kjellqvist), Vittsjö, Ulla-Britt Persson (Persson), Växjö, Jan Holmquist, Skånes Fagerhult, John Johannesson, Osby, Ture Nilsson, Hässleholm, Mats Reimer, Hallaryd och Leif Strand, Näsum.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.