Skådespelaren Bojan Westin död

Personligt Hon föddes i Njutånger 1926 men studerade senare skådespeleri i Stockholm och medverkade under 1940-talet i filmer som Spökreportern och Sjösalavår.
Personligt • Publicerad 22 oktober 2013 • Uppdaterad 25 november 2021

Hon föddes i Njutånger 1926 men studerade senare skådespeleri i Stockholm och medverkade under 1940-talet i filmer som Spökreportern och Sjösalavår. 1957 gjorde Bojan Westin ett inhopp på Stora Teatern i Göteborg och hennes då femåriga dotter Suzanne Reuter fanns bakom kulisserna - Reuter har senare berättat att det hade stor inverkan på hennes eget karriärval.Efter många års frånvaro från skådespeleriet var hon 1980 tillbaka på teaterscenen, då i en musikal på Östgötateatern. Efter det fortsatte hon att arbeta fram till 2010 med filmer och tv-serier som Hummerkriget, Rederiet, Strandvaskaren och Drottningoffret.Bojan Westin blev 87 år gammal.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.