Fotografera mera!

Hej!

Det här är så ofantligt spännande – nygammal bloggare men helt ny blogg.

Och jag ska få skriva om min passion, det jag brinner för, det som får mina barn att fly fältet som två ytterst kränkta små varelser.

Fotografering.

Jag hoppas att ni kommer att tycka att Skärpa & Oskärpa är läsvärd, eller i vart fall sevärd.För det kommer inte först och främst att handla om texten utan om bilder. Vissa skarpa, vissa oskarpa, vissa i färg men de flesta i svartvitt (för sådan är jag) och jag hoppas på en enda sak: att mina bilder får er att tycka. VAD ni tycker är inte det väsentliga utan att mina bilder väcker någon slags känsla hos er. För det där tycker jag är viktigt: känslor. En bild ska ju säga något, den ska beröra även om betraktaren kanske mest blir apförbannad över det som fotografen har fångat. För mig finns inget rätt eller fel, jag är ingen snobb och inte heller någon konstkritiker.

Men jag plåtar. Och jag gör det på en glad amatörs nivå. Jag har för närvarande tre stycken digitalkameror och ingen av dem är av senaste snitt – det behövs liksom inte. Med det vill jag också säga att den här bloggen vänder sig till alla oavsett kamerainnehav eller ambition.

Jag föraktar inte mobilkameran eller kompaktkameran bara för att jag själv släpar runt på systemkameror – det är inte kameran i sig som gör bildspråket – det är fotografen. Och betraktaren. För om ingen vill se på den färdiga bilden så är det ju inte lönt att fotografera heller.

Jag hoppas att ni vill vara med mig på det här bloggäventyret. Ibland blir det i princip enbart bilder och ibland kommer det att bli tips, tricks och reflektioner.

Nedan bjuder jag på några inledande bilder av högst varierande art, vill ni se bilderna i full storlek så klicka på dem. Jag hoppas att vi kommer att ses framöver här.

Återigen, välkomna till min lilla blogghörna.

 

Wanås utanför Knislinge är en fotografs dröm.
Wanås utanför Knislinge är en fotografs dröm.

 

Att hitta ögonblicket: SM i tornerspel på Hovdala slott .
Att hitta ögonblicket: SM i tornerspel på Hovdala slott .

 

Ögonblicksbild med mobilen.
Ögonblicksbild med mobilen.

 

Regn kan vara en fotografs bästa vän.
Regn kan vara en fotografs bästa vän.

 

När liten islandshäst gör sig maffig på bild.
När liten islandshäst gör sig maffig på bild.

 

Senaste nyår stod jag på balkongen och försökte få en bra bild.
Senaste nyår stod jag på balkongen och försökte få en bra bild.

 

Detaljer och våga hitta lite andra vinklar.
Om detaljer och om att våga hitta lite andra vinklar.

 

Ibland fotar jag folkrace.
Ibland fotar jag folkrace.

 

Livrädd för spindlar och var tvungen att gå nära för den här bilden.
Livrädd för spindlar och var tvungen att gå nära för den här bilden.

 

På återseende.

×