Feelings 2016 – Caroline

I förmiddags blev bilden nedan till. Caroline och jag har aldrig träffats förut utan hon meddelade mig via mail att hon klurat och kommit fram till drivkraft var det som hon ville försöka porträttera.

Jag tänkte i någon dag eller så innan det plötsligt slog mig: drivkraft är ju viljan att ta sig framåt, att vara stark och gå på. Att inte låta sig stoppas.

Jag såg bilden i mitt huvud som en löpare i startblocken och Caroline var med på noterna. Styrkan symboliseras av två stycken kettlebells och genom att placera Caroline bakom galler ville jag framhäva intensiteten i drivkraften – den här tjejen har inte för avsikt att bli stoppad i sin framfart. Den bestämda blicken, det frusna och fokuserade ansiktsuttrycket passar väl ihop med hennes val av ord.

 

Drivkraft/Drive Nikon D7000. Nikon 35 mm. ISO 125. 1/320 sekund. f/4.0
Drivkraft/Drive
Nikon D7000. Nikon 35 mm. ISO 125. 1/320 sekund. f/4.0

 

Caroline motiverar sitt val så här:

Valet av känsla föll på drivkraft eftersom det är en känsla som präglar mig till stor del och jag anser att med inre drivkraft och vilja kommer man långt. Jag har en enorm inre drivkraft – vill framåt, är ständigt aktiv och utmanar ibland mig själv genom att prova nya saker, som till exempel att vara med i detta fotoprojekt. 

Nästa bild är ännu inte fotad, så jag är lika nyfiken som ni på resultatet.

På återseende.

 

×