23-åring i Tyringehärva häktad misstänkt för grovt narkotikabrott

En 23-årig man häktades misstänkt för grovt narkotikabrott i Hässleholms tingsrätt på torsdagen.
Hässleholm • Publicerad 5 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Mannen satt i styrelsen för Svenska Film i Tyringe, som polisen gjorde tillslag mot i januari då företagets verkställande person och styrelseordförande anhölls och senare häktades misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt narkotikabrott.

Under Svenska Films paraply fanns företagen Nybergs & Co och South Sweden Studios, som försattes i konkurs sedan de anställda inte fick sina löner utbetalade.

Den nu häktade mannen spelade ingen aktiv roll i bolagets styrelse, men fick tillstånd av polisen att hämta ut några bilar, som han ägde och som var uppställda i Svenska Films lokaler efter konkursen i Nyberg & Co.

I Nyberg & Co arbetade 80 anställda med förpackning av godis på uppdrag av en grossist. Flertalet var långtidsarbetslösa som fick lön genom lönebidrag och andra statliga bidrag.

Kammaråklagare Ulla Karlbrink har inga ytterligare kommentarer till häktningen av mannen.

– Han är misstänkt för grovt narkotikabrott, säger hon.

23-åringens advokat Urban Jansson säger att hans klient förnekar brott.

– Jag har inte hela bilden klar för mig om vad som har hänt i det här fallet tidigare. Min klient och den andra häktade personen har koppling till varandra, säger Urban Jansson.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.