Annons

29 på årets konstrunda

vinslöv En samlingsutställning på Hedbergshuset i Vinslöv visar alster från samtliga, men några av konstnärerna bjuder också in besökare till sina ateljéer.
Hässleholm • Publicerad 3 oktober 2014 • Uppdaterad 15 december 2021
Camilla Lagerstedt Odgaard
Camilla Lagerstedt Odgaard

Den återkommande nordskånska konstrundan infaller traditionellt de två första helgerna i oktober, denna och nästa. Årets runda är den 14:e och för andra året i rad har man valt att förlägga sin samlingsutställning till Hedbergshuset i Vinslöv.

– Det här är jättebra lokaler, stora och ljusa, för konstutställningar, konstaterar Jeanette Jung, ordförande i arrangerande konstnärsgillet och tror att besöksantalet på Hedbergshuset kan bli minst tusen varje helg.Hon berättar att många inleder helgen med ett besök på samlingsutställningen för att sedan ge sig ut på besök till de konstnärer som intresserar.

Annons

I utställningslokalerna finns 82 verk: måleri, keramik, skulpturer, betongkonst, silversmide och textil konst, att beskåda.Konstnärerna fördelas ganska jämnt i området, med Hunshult utanför Lönsboda är den mest avlägsna platsen. I övrigt finns konstnärsateljéer att besöka i Hässleholm, Bjärnum, Hästveda, Ignaberga och Vinslöv. På turistbyråerna i Kristianstad och Hässleholm finns kartor och information om konstrundan och dess deltagare med gps-koordinationer. Kartan och info:n finns också att hämta på www.nskg.se.

Öppettiderna, på Hedbergshuset och hos konstnärerna, är 10-17 lördag och söndag denna och nästa helg. hans.bryngelson@nsk.se

Fakta:Nordskånska konstrundan

Hässleholm

Hässleholmsgården, fruktboden, Gun-Britt Pettersson och Linda Bjuremar (måleri, keramik).

Hässleholmsgården, korplokalen, Carl Svensson (måleri).

Hässleholmsgården, Södra flygeln, Ing-Britt Persson och Gunilla Trimark (måleri).

Hembygdsparkens café, Arne Forsell (måleri).

Atelje Rödhaken, Floragatan 6, annika Fransson (måleri).

Bjärnum

Atelje götesdotter, Gunnel Götesdotter, Ulla Mosegaard och Lillemor Larsson (måleri, keramik, skulptur).

Galleri Högbo Verumsvägen, Solveig Svensson (måleri, keramik).

Södra Vägen 10, Lars Lindberg (måleri).

Slättaröd 1022, Kerstin Enarsson (måleri).

Rymarksgatan 4, Ingmar Rimheden (måleri).

Hästveda

Bokvägen 16, Irene Kjellander (keramik).

Länekärr 1506, Gudrun Moberg (måleri)

Viaduktgatan 20, Camilla Lagerstedt Odgaard (måleri, textil, skulptur).

Ignaberga

Församlingshemmet, Anita Ekenstierna (silver/guld, glas), Anna Olsson (måleri) och Irene Bratt Persson (måleri, teckning).

Vinslöv

Hedbergshuset, Anders Lord, Thomas Bertdahl, Jeanette Jung, Marianne Emilsson, Susanne Hovander och Anette Bech (måleri, keramik).

Sandåkra

Zenitha Göthe (keramik, skulptur och måleri).

Knislinge

Riksvägen 2 Louise Persson (betong)

Lönsboda

Hunshult, Margareta Juhlin (måleri).

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons