Ännu ingen lösning för ny endurobana

hässleholm Oavsett var FMCK kan få en provisorisk eller mer permanent endurobana, lär det ta tid att få alla handlingar på plats.
Hässleholm • Publicerad 1 mars 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Tekniska förvaltningen har fått i uppdrag att hitta en lämplig affärsuppgörelse för den mark som stadsbyggnadskontoret föreslagit, en del av en större fastighet som ligger väster om Tyringe mellan riksväg 21 och järnvägen.

Detta område ägs av en stiftelse, OD Kroks Donation, som enligt uppgift inte kan sälja marken utan att få annan mark i byte. Då kan det bli tal om en mellanskillnad vad gäller värde, medel som förvaltningen förutsätter skjuts till.

Men något sådant har tekniska nämnden inte beslutat.

Sverigedemokraten Ulf Berggren, förste vice ordförande i tekniska nämnden, har tidigare sagt att man inte går med på att byta mark. Något som ingen i nämnden vill, enligt honom.

Ulf Berggren vill återföra FMCK:s endurobana till Hovdala. Men det förutsätter att den fördjupade översiktsplanen först kan förkastas, menar han.

Samtidigt som arbetet med att hitta en ”Tyringelösning” pågår, där ett alternativ till markbyte är att FMCK arrenderar marken av stiftelsen på ett längre arrendeavtal, pågår arbete med en provisorisk bana.

Stefan Eriksson, ordförande i FMCK, säger att föreningen är positiv till området väster om Tyringe.

– Det kan bli en jättefin anläggning, säger han men befarar att det är en lång process fram till ett förverkligande.

Miljötillstånd och bullermätningar är bara något som måste till, enligt Stefan Eriksson.

Samma gäller för den tillfälliga bana, på kommunal mark vid Hässleholm Nord (Dryport Skåne) som man också arbetar med inom förvaltning och förening.

Här har föreningen varit och tittat på området som de menar kan fungera provisoriskt. Man tänker sig då en slinga längs med riksvägen för att undvika ytterigare buller för de boende i närheten av vägen.

– Vi har inte kunnat köra sedan slutet av juni förra året, säger ordföranden för FMCK uppgivet.

Tekniska nämndens ordförande Torsten Nilsson (M) säger att tekniska förvaltningens personal arbetar med båda alternativen, och att politikerna nu väntar på ett förslag som kan leda fram till en ny placering av endurobanan.

bild 1/3
Stefan Eriksson, ordförande i FMCK, är bekymrad. Han tror det kan dröja innan klubben har en ny träningsbana.Foto: Norra Skåne/arkiv
Ett område väster om Tyringe kan bli ny endurobana för FMCK. Men det kan dröja, om det ens går i lås. Markerat gult på kartan. Karta: Tekniska kontoret
Sedan sistajuni förra året har klubben inte fått köra på Hovdalafältet. Nu väntar man på ny placerng.Foto: Norra Skåne/arkiv
Stefan Eriksson, ordförande i FMCK, är bekymrad. Han tror det kan dröja innan klubben har en ny träningsbana.Foto: Norra Skåne/arkiv
Ett område väster om Tyringe kan bli ny endurobana för FMCK. Men det kan dröja, om det ens går i lås. Markerat gult på kartan. Karta: Tekniska kontoret
Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.