Anställd fångade ställningsstöld

Hässleholm • Publicerad 10 april 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Ett vittne såg hur tre män bar i väg på byggnadsställningar som tillhör företaget han arbetar på, och tog bilder på händelseförloppet.
Ett vittne såg hur tre män bar i väg på byggnadsställningar som tillhör företaget han arbetar på, och tog bilder på händelseförloppet.

Den anställde hade dock hunnit larma sin chef, som i sin tur kontaktade polisen. Med hjälp av bilens registreringsnummer kunde polispatrullen gissa sig till vilken väg ställningstjuvarna tagit. I Höör hann polisen ifatt den lilla lastbilen, med två av männen i, som stoppades.

En av männen i lastbilen blev uppbragt av att de fick stå och vänta på att fler poliser skulle anlända. Han började skrika och uttrycka sig hotfullt, att han kände många i Höör och inte ville att de skulle se att han var i klammeri med rättvisan.

När polismannen öppnar bakluckan till sin bil, där det finns en hund, lugnar mannen sig.

Nu ställs en av männen inför rätta, en 56-årig man från den mindre orten utanför Hässleholm inför rätta misstänkt för stöld. Han erkänner brott.

Stefan PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.