Åtal dröjer om mordförsök

HÄSSLEHOLM Den man i 20-årsåldern som sedan snart en månad sitter häktad, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord efter skjutningen på Trebackalånggatan den 12 december där två personer skottskadades, ska vara fortsatt frihetsberövad.
Hässleholm • Publicerad 23 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Den man i 20-årsåldern som sedan snart en månad sitter häktad, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord efter skjutningen på Trebackalånggatan den 12 december där två personer skottskadades, ska vara fortsatt frihetsberövad.

Åklagaren är ännu inte klar med utredningen och begärde därför förlängning av åtalstiden till den 6 februari, något mannen inte motsatte sig.

Den andre mannen som är häktad i samma ärende, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till försök till mord, motsatte sig däremot åklagarens begäran och en omhäktningsförhandling kommer att hållas under fredagen.

Ytterligare en person, en man i 35-årsåldern, är misstänkt för att ha varit inblandad i skjutningen och är sedan en dryg månad tillbaka häktad i sin frånvaro.

Skjutningen ägde rum mitt på eftermiddagen i närheten av tre förskolor.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.