Avlyssnade samtal vittnar om polishat

Hässleholm Det märks att polisen spanat länge på den nu åtalade Gubbligan.
Hässleholm • Publicerad 8 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Det märks att polisen spanat länge på den nu åtalade Gubbligan. Förundersökningen är gigantisk och åklagare Pär Andersson tvingades vara ytterst disciplinerad och tydlig för att rätten skulle kunna följa med i det 30 pärmar omfattande åtalsunderlaget.

Samtal efter samtal spelades upp och det verkar som om det var Nisse Pistol som var den mest aktiva i kontakterna.Männen var dock överlag mycket försiktiga med att diskutera detaljer kring de kommande rånen i telefon, men däremot framkom annat.Vid ett samtal talar Nisse Pistol med en kvinnlig bekant om vad han tycker om poliser. Hans hat tycks vara stort och han säger att det dödas alldeles för få poliser i Sverige och att han gärna hade gått in på en polisstationen och skjutit 30 stycken själv.- De är världens råttor, säger 64-åringen som också konstaterar att han brukar fira med en snaps så fort han ser att en polis dött.

Åklagaren fick arbeta relativt ostört, men när samtalet om poliserna spelades upp bröt 64-åringens försvarare in.- Har detta något att göra med första åtalspunkten, menar du? Vad är bevistemat?Samtidigt hördes Nisse Pistol fråga sin advokat om han fick kommentera det som rätten just hört, men han avråddes korthugget.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.