Barnfamilj bostadslös efter villabrand

Hässleholm Det var vid halv tiotiden på morgonen som larmet om branden kom.
Hässleholm • Publicerad 24 oktober 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Hans Bryngelson
Foto: Hans Bryngelson

Det var vid halv tiotiden på morgonen som larmet om branden kom. Mamman och de två barnen, bara några år gamla, lyckades ta sig ut och fick hjälp av en granne att ringa efter hjälp.– De var chockade och barnen var väldigt ledsna när vi anlände, berättar en av brandmännen.

Räddningstjänsten i Hästveda var först på plats och begärde omgående förstärkning när det stod klart att det handlade om en fullt utvecklad brand. Brandmän från Hässleholm, Osby, Broby och Vinslöv kallades till platsen och rökdykare skickades in för att påbörja släckningsarbetet.

– Vi fick med en gång veta att det inte fanns några personer kvar i huset. Det gjorde att vi kunde koncentrera oss på släckningen, säger insatsledare Dennis Reimer.Mamman och de två små barnen omhändertogs av ambulanspersonal. De hade inte några fysiska skador.

Vad som orsakade branden var på måndagen oklart, men en första bedömning var att elden började i köket och att den sedan spred sig till vinden. Brandmännen fick bryta upp gavlarna på huset för att komma åt att släcka och fick även hacka hål i taket. Beslut fattades snabbt om att upprätta en begränsningslinje för att förhindra spridning. Detta eftersom det eldhärjade huset är ett kedjehus där garaget är sammanbyggt med grannens garage.

Detta lyckades och grannhuset fick inga skador. Efter omkring en och en halv timme kunde räddningstjänsten börja avveckla insatsen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.