Bedragare påstod att tv köpts

HÄSSLEHOLM En äldre kvinna blev under fredagen uppringd av en person som påstod att hon köpt en tv på Mediamarkt, utan att hon betalat för den.
Hässleholm • Publicerad 14 januari 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

En äldre kvinna blev under fredagen uppringd av en person som påstod att hon köpt en tv på Mediamarkt, utan att hon betalat för den.

– Jag blev uppringd av en sådan som ringer till gamla människor. Han påstod att jag hade en räkning som jag inte hade betalat. Men jag har inte varit på Mediamarkt, och min tv har jag betalat sedan länge, säger kvinnan till tidningen.

Nu vill hon varna andra för denna typ av bedrägerier. Från polisens sida är det svårt att komma någonvart med denna typ av bedrägeriförsök. Personen som ringde kvinnan gjorde det från dolt nummer.

– Jag svarade bara ”hallå”, och han ville hela tiden veta mitt namn. Jag sa bara till honom att han skulle sluta med det tramset, säger kvinnan.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.