Bjurfors satsar i Hässleholm

Bjurfors, en av landets största fastighetsmäklarkedjor, etablerar ett kontor i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 15 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Bjurfors öppnar kontor i Hässleholm inom kort.
Bjurfors öppnar kontor i Hässleholm inom kort.Foto: Claudio Bresciani / TT

– Vi vill ta tillvara synergieffekterna och flyttströmmarna i hela Skåne. Med våra senaste och framgångsrika etableringar i länet är vi fulla av självförtroende inför etableringen i Hässleholm. I tider då det råder viss osäkerhet på marknaden ser vi att efterfrågan på våra tjänster ökar, vilket gör att det nu är rätt läge att öppna kontor i Hässleholm, säger Mattias Larsson, vd för Bjurfors Skåne.

Rekryterar

Bjurfors är sedan länge en stor aktör i storstäderna och västra Skåne samt Österlen. Senaste etableringen var i Kristianstad och nu, förklarar Mattias Larsson, vill man täcka in norra delen av Skåne med Hässleholm som säte.

– Vi har haft Hässleholm i kikaren i 2,5 år och nu fyller vi luckan.

Bjurfors har har anställt tre etablerade mäklare, som har verkat lokalt under lång tid.

– Våra starka profiler i Hässleholm är Linda Friberg och Kattis Prenell och från Kristianstad har vi hämtat Pontus Andersson, berättar Mattias Larsson.

Prisutvecklingen

Prisutvecklingen på hus och bostäder har varit positiv i Hässleholm rätt länge och framtiden bedöms som bra. Det byggs mycket bostäder och verksamheter och företag etablerar sig på orten tack vare det geografiska läget med sin starka infrastruktur som gör det lätt att pendla till alla Skånes hörn.

– Vi öppnar vårt kontor den 20 april, som är inhyst i ett centralt kontorshotell tills vår lokal i centrala Hässleholm kan tas i bruk efter sommaren. Vi planerar att rekrytera fler medarbetare under året, både administrativ personal och mäklare, förklarar Mattias Larsson.

Spännande

Linda Friberg är kommande mäklare på Bjurfors i Hässleholm.

– Det ska bli spännande och roligt att sätta Bjurfors varumärke i Hässleholm. Vår lokalkännedom och uppbyggda kontaktnät genom många år gör oss förberedda.

Bjurfors har 75 kontor och cirka 500 medarbetare i Sverige och är verksamma inom både privat och kommersiell fastighetsmarknad.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.