Bridgen tar dem till San Remo

Hässleholm Det säger i alla fall Tommy Andersson som är omåttligt stolt över att Lotta Nordbjörk och Carina Torstensson i Bjärnums Bridgeklubb kommit med i bridge EM.
Hässleholm • Publicerad 26 maj 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
En bankslant till resan till San Remo och EM i bridge.
Fv: Anders Thornsson
En bankslant till resan till San Remo och EM i bridge. Fv: Anders Thornsson

Det säger i alla fall Tommy Andersson som är omåttligt stolt över att Lotta Nordbjörk och Carina Torstensson i Bjärnums Bridgeklubb kommit med i bridge EM. – Vi har spelat sedan 1999 tillsammans och aldrig varit i luven på varandra om spelet, säger Lotta Nordbjörk. – Nåja, lite småsura har vi väl varit någon gång, kontrar dock partnern Carina Torstensson. Vad är då tjusningen med att spela kortspelet bridge? Lotta Nordbjörk förklarar: – Det är kortspelens juvel. Det är ett samspel, det gäller att hitta rätt i budgivningen och det tar aldrig slut. Man lär sig hela tiden mer, förklarar hon med passion i blicken. På midsommardagen bär det iväg till San Remo i Ligurien på den italienska rivieran. Turneringen pågår en vecka, beroende på hur bra damerna spelar. Klassen de spelar i består av 65 damer från hela Europa. På tisdagen fick de en slant i reklambidrag av Snapphanebygdens Sparbank som bidrar med 2 500 kronor till äventyret. Bjärnums Bridgeklubb spelar två gånger i veckan. Mellan 15 och 30 spelare brukar delta. Föreningen lades ned 1973 men väcktes till liv igen i mitten av 1990-talet av Tommy Andersson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.