Byamarknad fick folk på fötter

Hässleholm Det vackra vädret gjorde sitt.
Hässleholm • Publicerad 6 juni 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Linna
Linna

Det vackra vädret gjorde sitt.Många tog tillfället i akt att ta sig till byns centrum.

Kanske i jakt på något fynd, rida på en ponny, köpa sig något sött att äta eller bara socialt mingel?– Kul det händer något i byn, sa Elin Palmbrink, själv boendes i Vinslöv.– Ja, och den här marknaden har ett bra utbud faktiskt. helt lagom, inflikade maken Uffe Palmbrink.

Tillsammans med barnen Linna, Ludvig och Mira flanerade de bland marknadsstånden.

Något speciellt de sökte?– Vi ska åka karusell, klargjorde Ludvig.– Och så lockar sockervadden, konstaterade mamma Elin.T-shirts, mössor, jordgubbar, parfymer, plånböcker, cd-skivor, gratis glasögonputs, foppatofflor, godis, leksaker och kepsar var bara något av allt besökarna lockades att köpa.

Bland knallarna på plats pratade tidningen med Tomas och Somphit Norlin från Näsum som säljer t-shirts på olika marknader.

– Trevligt att vara tillbaka i Vinslöv. Det var nog tio år sedan sist. Och snart drar marknadssäsongen i gång på riktigt, sa Tomas och syftade på de stora marknaderna, till exempel Hästveda och Kivik som han och "chefen" (han kallar Somphit det) planerar att besöka.Under Winslöfs Bymarknad gavs även tillfälle att fynda på bakluckeloppis för barn plus att Fun Liners körde dansuppvisning.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.