Danssteg för bra show

Hässleholm Söndag var det audition för ett 30-tal som sökte övriga roller i musikalensemblen.
Hässleholm • Publicerad 6 maj 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Före den individuella sången var det gemensam dans för de 30-tal personer som kommit till kulturhuset och audition för Allt eller inget. Kanske denna musikal ska bli någons steg på karriären. Foto: Hans Bryngelson
Före den individuella sången var det gemensam dans för de 30-tal personer som kommit till kulturhuset och audition för Allt eller inget. Kanske denna musikal ska bli någons steg på karriären. Foto: Hans Bryngelson

Söndag var det audition för ett 30-tal som sökte övriga roller i musikalensemblen.Merparten av de ledande rollerna är redan tillsatta. Men till söndagens audition kom ett 30-tal tjejer och killar. Här fanns en brokig samling av amatörer som agerat under många år, liksom yngre förmågor som håller på med sin utbildning.

En grupp genomförde sin gemensamma dansaudition och den individuella sångauditionen under förmiddagen. En grupp kom till Vita salongen under eftermiddagen.Allt filmades för att produktionsbolaget skulle kunna ha det som material inför det slutliga valet. Innan eftermiddagens grupp satte igång med sin dans förklarade Bengt att auditionen mer var att betrakta som en workshop, där deltagarna fick goda råd hur de skulle agera och sjunga. – Vi är inte ute efter några specifika karaktärer utan letar efter en blandning av människor, säger regissören Bengt Larsson som naturligtvis finns på plats tillsammans med övriga i produktionsbolaget för att utse vilka sex eller åtta personer som ska tas ut till ensemblen.

Personerna ska både kunna sjunga och dansa i de många stora numren som finns i musikalen. – En professionell musikaluppsättning öppnar möjligheterna för folk att förverkliga sina drömmar, antingen man är i början av sin karriär eller varit med under många år, menar Bengt.Musikalen Allt eller inget, som från början var en brittisk film, har satts upp i flera av landets storstäder, bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö, och rönt stor uppskattning. Hur många som sett de olika föreställningarna visste inte Bengt. Men filmen har setts av tre miljoner svenskar, vilket bådar för ett stort intresse av musikaluppsättningen på kulturhuset i Hässleholm.Biljetterna till föreställningen släpps redan den 26 maj. Repetitionerna inleds i september. Premiär den 3 november.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.