Datorer stals från Ljungdalaskolan

Hässleholm – Det känns väldigt trist, inte minst för att det kommer att påverka undervisningen ett bra tag framöver, säger lärare Patric Jeppsson.
Hässleholm • Publicerad 25 augusti 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Patric Jeppson är lärare på Ljungdalaskolan. Foto: Jonas Jacobson
Patric Jeppson är lärare på Ljungdalaskolan. Foto: Jonas Jacobson

– Det känns väldigt trist, inte minst för att det kommer att påverka undervisningen ett bra tag framöver, säger lärare Patric Jeppsson.Inbrottet upptäcktes tidigt på tisdagsmorgonen av en städerska på skolan. – Hon frågade mig om vi hade ställt undan datorerna i "tre-femmans" korridor, eftersom de var borta. "Nej, det har vi inte", svarade jag. Då förstod jag att tjuvar varit inne på skolan, säger Patric Jeppsson och suckar. Förutom åtta datorer stals bland annat en videokanon (projektor) och en cd-spelare från ett av klassrummen.

Polisen genomförde igår en brottsplatsundersökning på skolan och har säkrat en del spår. Men tjuvarna var på tisdagen ännu på fri fot. Hur gärningsmännen lyckats ta sig in i skollokalerna är fortfarande oklart. Enligt polisen finns inga brytmärken på dörrar eller fönster. Och larmet på skolan har inte utlösts. – Larmet har bara varit på under vissa tider på dygnet, men nu ska vi se över våra rutiner, säger Patric Jeppsson. Efter den fräcka stölden hoppade tjuvarna troligtvis ut genom ett fönster och försvann snabbt från platsen. – Det tråkiga är att vi nu får köpa in nya datorer. Dessutom blir undervisningen lidande. Vi har ju inte särskilt många datorer kvar, som eleverna kan använda. Det var det andra inbrottet på skolan på bara några veckor. I början av augusti stals fem datorer från skolbiblioteket. – Nu får det allt vara slut på stölderna, tycker Patric Jeppsson.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.