Den här skylten får stå uppe ett tag till

Hässleholm Tomten vid hörnet Löparegatan och Kristianstadsvägen i östra Hässleholm är på 10 000 kvadratmeter och mitt i gräset står en jätteskylt med texten: \"Handels & butiksprojekt planerad öppning våren 2009\".
Hässleholm • Publicerad 19 maj 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Planerat bygge 2009 skjuts till 2010
Planerat bygge 2009 skjuts till 2010

Tomten vid hörnet Löparegatan och Kristianstadsvägen i östra Hässleholm är på 10 000 kvadratmeter och mitt i gräset står en jätteskylt med texten: "Handels & butiksprojekt planerad öppning våren 2009". Men ännu är inget byggt och tomten lär stå öde ett bra tag till. – Vi får nog byta ut 2009 mot 2010 eller 2011, säger Jonas Svensson skrattande. Han är vd för Ditt hem i Skåne AB som genom dotterbolaget Ditt Hem Affärshus i Skåne AB äger tomten (fastigheten Lansen). Köpt av kommunen för en miljon 340 tusen. Affärsidén är att bygga en butiksfastighet på 2 800 kvadratmeter plus p-platser runt ett redan befintligt handelscenter. Intill ligger Coop Forum och några bilfirmor. – Vi har pratat med några intressenter och skickat ut en del hyresofferter, men inget är klart. Just nu är startsträckan längre än för två år sedan. Innan vi har hyresgäster vill vi inte bygga på spekulation, så vi avvaktar, säger Jonas Svensson. Vilka hyresgäster man har riktat blickarna mot vill Jonas Svensson inte uppe. Men sortiment som kan bli aktuellt är exempelvis vitvaror och reservdelar. Dock ej livsmedel. Några aktörer som inte finns i Hässleholm är följande: Plantagen, Hobbex, Harald Nyborg, Siba, Teknikmagasinet samt stora leksaksaktörer. Primärt vill man uppföra tre butikslokaler men Jonas Svensson är också öppen för en (1) stor aktör. – Om vi får in en hyresgäst kan vi också tänka oss att bygga till 50 procent. Det viktiga är att komma igång, sedan följer andra efter. Som ett bevis på att Ditt Hem i Skåne tror på Hässleholm lyfter Jonas Svensson fram det faktum att en kompanjon till honom flyttat till Hässleholm och att delar av verksamheten nu finns i Hässleholm.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.