Elva nya spelare ska lyfta Tyringe

Hässleholm När Joakim Johansson tog över som tränare i Tyringe 2009 gjorde han tillsammans med klubbledningen upp en treårsplan.
Hässleholm • Publicerad 11 augusti 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Tyringe Hockey
Tyringe Hockey

När Joakim Johansson tog över som tränare i Tyringe 2009 gjorde han tillsammans med klubbledningen upp en treårsplan. 2009/2010 skulle laget bli ett topplag i tvåan och nå play off. Det lyckades.2010/2011 skulle laget vara med och fightas i kvalserien. Det lyckades.2011/2012 ska laget nå hela vägen och gå upp. Känner ni pressen? - Press... alltså, killarna som är här vill uppåt. Jag menar, hur roligt är det att lägga ner sex dagar i veckan på det här om man inte siktar uppåt? Ingen i det här laget hade ju accepterat om vi hade sagt att vi ska försöka hänga kvar, säger Jocke Johansson när Norra Skåne hälsar på i Tyrs hov under onsdagens ispass.- Det handlar om att vara bäst i play off och kvalserien, förutsatt att man når dit. I och med att vi har den här målsättningen är killarna mentalt förberedda på att det ska bli en lång säsong och att de ska prestera på topp i slutet, säger Christian Hallberg, värvarbas och sportchef. Tyringe ska nå division 1 med tio (snart elva?) nya spelare. - Vi har fått in spetsspelare och har bra kvalitet på alla positioner. Vi känns starkare försvarsmässigt och så har vi en rad yngre spelare som är bra skolade och bra tränade. Så vi ska kunna spela ett aggressivare, offensivare spel i år, jag tror vi kommer att orka mer, menar Hallberg.

Sista pusselbiten saknas. Den så kallade supporter-spelaren, som ska finansieras av supportrar och sponsorer, är inte klar. Det handlar om en välmeriterad kanadensare som har spelat i allsvenskan och de senaste säsongerna varit poängkung ute i Europa.- Jag tror det kommer att lösa sig. Men pengarna ska ju in och tanken är att den här värvningen inte ska påverka övriga budgeten, säger Hallberg. Det pratas om att ni är på jakt efter en back också? - Nej, i och med att Anders Stålberg valde att fortsätta har vi åtta backar. Sen får vi se om det blir aktuellt med något lån framöver, men vi är nöjda med det vi har.

Förutom nyförvärven ser Jocke Johansson en rad spelare från förra säsongens trupp som förstärkningar.- Ja, vi hade ju väldigt mycket problem med skador. Anton Hellsing har fått vara med från början nu och är en helt ny spelare. Johan Molldén är också med från början och är tolv kilo lättare än när han kom i fjol. Mathias Sjöberg är tillbaka på allvar efter sin knäskada, Oskar Olsson är frisk igen... vi har flera spelare som har betydligt bättre förutsättningar i år. Vad, förutom att värva spelare, har ni gjort i år för att nå ettan? - Vi har höjt träningsdosen. Och vi jobbar efter att vara ett division 1-lag, säger Johansson. Är organisationen redo för division 1? - När det gäller vissa delar är vi där, andra delar måste bli större och bättre. Vi har bland annat fått in Jonas Troedsson som ansvarig för marknadsgruppen och där är även Daniel Söderberg med och det är väldigt positivt, säger Hallberg när Jocke Johansson blåser igång träningen. Säsongen är igång. Tyringes trestegsraket har påbörjat sista steget.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.