En låda kondomer på väg till Café Opera

Hässleholm Nöjesställets VD, Timo Kantomäki ler med hela ansiktet när han visar en vit kartong som nästan är fylld av kondomer i alla möjliga färger och sorter.
Hässleholm • Publicerad 14 mars 2010 • Uppdaterad 13 december 2021
Nästan alla Björksäters gäster betalade inträdet till Björksäter med en kondom i lördags. Timo Kantimäki menar att det finns både skämt och allvar bakom insamlingen som är ett svar på Café Operas utspel med VIP-korten. Foto: Arne Forsell/Bildbyrån
Nästan alla Björksäters gäster betalade inträdet till Björksäter med en kondom i lördags. Timo Kantimäki menar att det finns både skämt och allvar bakom insamlingen som är ett svar på Café Operas utspel med VIP-korten. Foto: Arne Forsell/Bildbyrån

Nöjesställets VD, Timo Kantomäki ler med hela ansiktet när han visar en vit kartong som nästan är fylld av kondomer i alla möjliga färger och sorter. – Jag tror det var mycket olyckligt att Café Opera valde att bråka med Hässleholm. Jag har fått reaktioner från människor i hela Skåne som ser utstpelet som ett hån mot Skåne. Många säger också att det känns tråkigt eftersom många skåningar tycker mycket om Stockholm som stad och huvudstad. Så nu är det snarare Café Opera mot Skåne, säger Timo. Under måndagen eller tisdagen ska lådan skickas med posten till Café Opera. – Vi kommer att bifoga ett brev där vi uppmanar Nattklubbschefen Jonas Ghauri att dela ut kondomerna bland VIP-gästerna så de inte förökar sig, säger Timo Kantomäki. Kondomerna är en kontring mot Café Operas utspel där de uppmanar stamgäster att skicka sina gamla VIP-kort till trista Hässleholms kommunalråd Urban Widmark (M). Tanken är att Widmark sedan ska dela ut korten bland uttråkade hässleholmare som lovas inträde om de hittar till nattklubben med ett gammalt VIP-kort. I en intervju med Dagens Media säger Jonas Ghauri att han aldrig varit i Hässleholm men att Skåne har mycket vackert att erbjuda som exempelvis Torekov, Halmstad och Båstad. – Han vet inte ens att Halmstad ligger i Halland, säger Timo och skakar på huvudet. Timos har fått reaktioner från hela landet på sin kontring. – Min telefon har varit proppfull av SMS liksom e-postboxen i datorn. Jag tror inte att Café Opera förstår vad de dragit igång, säger han Är kort- och kondomkriget mellan Björksäter och Café Opera över i och med postförsändelsen? – Det kan jag inte svara på. Men jag hoppas att Joans Ghauri är så pass rakryggad att han verkligen delar ut kondomerna nu när vi samlat in dem, säger Timo som dock inte vill se herr Ghauri bland Björksäters gäster om han följer Urban Widmarks uppmaning och besöker Hässleholm i maj i samband med Siestafestivalen och Cruisingen. – Här är han portad om jag får bestämma.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.