En ny loppmarknad med sikte på kvalité

Hässleholm - Vår tanke är att ha en hög kvalitet på loppisen, där ledorden ska vara retro och design.
Hässleholm • Publicerad 20 mars 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Sara Friberg
Sara Friberg

- Vår tanke är att ha en hög kvalitet på loppisen, där ledorden ska vara retro och design.Så förklarar en av initiativtagarna, Markus Bengtsson, det nya med en loppis på Markan.

På plats fanns främst lite yngre loppisförsäljare som hade tömt hyllor, garderober och förråd på sådant som kan kallas vintage, det vill säga kvalitetssaker från såväl 50- och 60-tal som från de senaste decennierna.

Smycken, kläder, skor, lampor, möbler och musikinstrument.Ja loppisen hade det som en loppis ska ha och intresset var stort.En av säljarna var Kyn som tagit dit en hel soffgrupp i skinn, barnböcker och barnkläder. Men han sålde också mycket speciella stolar importerade från USA föreställande de hjälmar som spelarna i amerikansk football använder. På scenen, där Kyn ställt sina saker, fanns också gammeldags filmstrålkastare och många andra udda ting.

Sara Friberg hade plockat med prydnadssaker från hemmet och jobbet. Dessutom flera lådor med tofflor från en nedlagd butik.Andra försäljare bidrog med märkeskläder, en gammal super-8 kamera, el-orglar av olika storlekar och en och annan vinylplatta och filmer.Markus hoppas att loppisen kan bli en ny institution på Markan, ett komplement till det nystartade kaféet.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.