Entusiasm och energi belönades

Hässleholm Philip Gagnemo som är en av de drivande bakom X-cons i Hässleholm får stipendiet för sitt arbete med att få bland annat ungdomar att avstå från droger och kriminalitet.
Hässleholm • Publicerad 28 juni 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Lisbeth Johansson och Roger Svensson från Rotary menar att det är viktigt att stödja arbetet som Philip Gagnemo tillsammans med Anders Karlsson lägger ner i X-cons Hässleholm. Foto: Eva Ericsson
Lisbeth Johansson och Roger Svensson från Rotary menar att det är viktigt att stödja arbetet som Philip Gagnemo tillsammans med Anders Karlsson lägger ner i X-cons Hässleholm. Foto: Eva Ericsson

Philip Gagnemo som är en av de drivande bakom X-cons i Hässleholm får stipendiet för sitt arbete med att få bland annat ungdomar att avstå från droger och kriminalitet. Genom att ta till vara sin egen erfarenhet och med stor entusiasm och energi visar han i sitt arbete inom föreningen att det finns en möjlighet att välja en väg tillbaka och dessutom vara en positiv kraft i samhället. - Jag är ytterst tacksam och mycket rörd över att få ta emot det här erkännandet, säger Philip Gagnemo, när han tog emot diplom och pengar. Pengarna skänker han till X-cons verksamhet i Hässleholm. Philip Gagnemo och Anders Karlsson som jobbar med X-cons i Hässleholm ägnar mycket tid åt uppsökande verksamhet, men lägger även ner mycket tid på att hitta sponsorer. - Det gäller att hela tiden hitta nya pengar. Jag deltar bland annat i undervisningen på en körskola, där jag berättar om riskerna att blanda droger och bilkörning och det ger ett tillskott till vår kassa, säger Philip. - Vi från Rotary vill gärna stödja lokala projekt, som X-cons, säger Roger Svensson, nytillträdd president i Hässleholms Rotaryklubb. Hässleholms Rotaryklubb stödjer även Rotarys internationella verksamhet. Rotary bildades 1905 i Chicago och har 1,2 miljoner medlemmar världen över och kan ses som ett globalt nätverk.

Eva Ericsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.