Ersätter inte förstört hjul

Hässleholm Mats Rosenqvist från Broby cyklade längst med Byvägen i Hästveda när han körde ner i en hålighet med grus i asfalten i september förra året.
Hässleholm • Publicerad 3 maj 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Mats Rosenqvist från Broby cyklade längst med Byvägen i Hästveda när han körde ner i en hålighet med grus i asfalten i september förra året.- Det var uppskuret ett hål på 30-40 centimeter tvärs över gatan, säger han.

Efter att ha hittat ett nytt hjul till cykeln av rätt storlek i Malmö hamnade notan på 800 kronor.Kostnaderna har han begärt att få ersättning för av kommunen i en skrivelse, eftersom han anser att kommunen måste sätta upp varningsskyltar vid vägarbeten. Men ersättningen uteblir. Kommunen har svarat förfrågan med att det måste rört sig om en hålighet som uppstått av nederbörd. Per Nilsson vid kommunledningskontoret på tekniska avdelningen skriver vidare till Mats Rosenqvist att "det är omöjligt för kommunen att hålla reda på alla "potthål" som uppstår i kommunens vägnät."

- Det var uppsågat och fyllt med sand. Att kalla det ett potthål är att förlöjliga mig. Det handlar inte om ersättningen, men de borde ha satt upp skyltar, säger Mats Rosenqvist.Anders Servin tidigare gatuchef på Hässleholms kommun beklagar det hela.- Men det är den bedömning som gjorts av vår jurist och säkerhetsansvariga utifrån de fakta de fått, säger han.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.