Familjen Carr kastar ut julen hos Wrambjers

Hässleholm Knutfesten på Café 21 verkar bli något alldeles extra i år när familjen Carr som har något så unikt som fyra riksspelemän i familjen och spelmanslaget kommer och hjälper till.
Hässleholm • Publicerad 11 januari 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Thorleif Torstensson
Thorleif Torstensson

Knutfesten på Café 21 verkar bli något alldeles extra i år när familjen Carr som har något så unikt som fyra riksspelemän i familjen och spelmanslaget kommer och hjälper till. Det är Laif och Ninni Carr samt deras barn Elna och Ale. Och det kan bli en femte riksspeleman när dottern Alma fyller 16 år. Lilla Alma lär säkert också bli riksspeleman med tiden. Familjen kommer att bjuda på ett varierat program under rubriken "En folkmusikalisk resa i tid, tradition och instrument". Familjen behärskar sång, dans, spex, gethorn, kulning, sång, cittern, näckafiol, gitarr, träskofioler, durspel, sandviken stradivarius såg, munspel, okarina och värendstrumma. De spelar både solo, duo, trio, kvartett och kvintett när hela familjen är med. Många känner säker igen den musikaliska familjen från Skånska spektakel då Ninni som förutom durspelare också är rytmikpedagog tillsammans med violinisten Laif träffar skolbarn vid flera tillfällen för att öva in en kvällskonserter med dans, sång och musik som sedan framförs för barnens familjer och vänner. Som om det inte var nog kommer dansbandskungen Thorleif Torstensson från välkända Thorleifs med lika välkända dansbandslåtar som "Gråt inga tårar" och "En liten ängel" för att spela och sjunga en del hitlåtar ur sin repertoar. Om nu alla dessa musikaliska förmågor inte skulle räcka till för att få ut julen ordentligt ur Kafé 21-huset så får Ingvar och Sofia Albihn knuffa ut de sista tomtarna och julgransbarren med pianospel och sång. – Ja, det har slumpat sig så att det blir ovanligt många duktiga artister vid årets Knutfest. Så det kommer nog att bli något extra, tror Karin Wrambjers och berättar att festen kommer att avslutas på traditionsenligt sätt med långdans genom hela bygget. Familjen Wrambjers grand old lady Elisabeth ser ovanligt nöjd ut och myser vid tanken på att Kafé 21 kan bjuda på så många namnkunniga och duktiga artister på söndag. – Knutfesten börjar visserligen klockan 14 , men jag tror att det finns risk för att vi kommer att hålla på hela natten, skämtar Elisabeth Wrambjer som tror att julen dansas ut med besked i år.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.