Annons

Fängelse för misshandel

Hässleholm 19-åringen, som är bosatt utanför Hässleholm, var på fest i Bjärnum i mitten av juni i år.
Hässleholm • Publicerad 13 juli 2010 • Uppdaterad 25 november 2021

19-åringen, som är bosatt utanför Hässleholm, var på fest i Bjärnum i mitten av juni i år.

När festen avslutades kom han i bråk med sin flickvän och snart var flera andra personer inblandade.Det hela slutade med att polisen fick tillkallas och tre personer anmälde 19-åringen för misshandel, en man och två kvinnor.Hässleholmaren ställdes inför rätta i slutet av juni och dömdes till tre månaders fängelse. Han skulle också betala 5 000 kronor i skadestånd till en av de slagna kvinnorna.

Tingsrätten skriver i domen att inget annat straff än fängelse kunde komma i fråga. Det beror främst på att 19-åringen så snabbt återföll i brott. Misshandeln i Bjärnum skedde bara några dagar efter att två domar mot mannen fallit.Den 3 juni dömdes 19-åringen både av hovrätten till tre månaders fängelse för misshandel och olaga hot samt av Eksjö tingsrätt till en månads fängelse för olaga hot. De domarna har överklagats vilket betyder att 19-åringen inte börjat avtjäna straffen.Och nu väntar alltså ytterligare tid i fängelse.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons